Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Πανέτοιμος για τη νέα θεατρική σεζόν είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς πολυσχιδής όπως είναι και που δεν επαναπαύεται ποτέ, ήδη έχει προετοιμάσει τα θεατρικά έργα του χειμώνα. Από τις 23 Αυγούστου ξεκινά τις πρόβες για το εξαιρετικό έργο του Δημήτρη Ψαθά, “Φον Δημητράκης”, το οποίο θα παρουσιάσει στο θέατρο “Μουσούρη” και εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, θα το σκηνοθετήσει.
Ο θίασος έχει κλείσει και δίπλα στον καταξιωμένο ηθοποιό θα βρεθούν επίσης οι πολύ καλοί ηθοποιοί παλαιότερης και νεότερης γενιάς: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Φαίη Ξυλά, Γιάννα Παπαγεωργίου, Γιώργος Ψάλτου, Μανώλης Χουρδάκης, Χριστίνα Σπατιώτη, Εύα Καλαποθάκη, Θανάσης Ιακώβου.
Ετοιμοπόλεμος θεατρικά ο Πέτρος Φιλιππίδης

Και ο θεατρικός χειμώνας του Πέτρου Φιλιππίδη δεν σταματά εκεί! Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί είπε “ναι” στην πρόσκληση-πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Σωτήρη Χατζάκη, για να σκηνοθετήσει το νέο έργο του ταλαντούχου, Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, το “Κέικ” για τη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Πρόκειται για ένα θεατρικό, το οποίο ο συγγραφέας το έγραψε έχοντας στο μυαλό του τη Μίνα Αδαμάκη, η οποία και θα κρατήσει τον μοναδικό γυναικείο ρόλο.

Οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι ένας μετανάστης, ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, που εξελίσσεται το έργο, κι' ένας επιθετικός ένοικος της πολυκατοικίας.

Όλα ξεκινούν λοιπόν, όταν οι τέσσερις ένοικοι προσπαθούν να βρουν, ποιος είναι αυτός, ο οποίος πετάει από τη βεράντα του τα σκουπίδια, χωρίς όμως ποτέ να βρίσκει τον στόχο, δηλαδή τον κάδο απορριμάτων.

Πρόκειται για ένα κωμικό δράμα, ένα αλληγορικό έργο, οι πρόβες του οποίου θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2014, ενώ ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις και τις επαφές για τους ηθοποιούς που θα ενσαρκώσουν τους τρεις ανδρικούς ρόλους.

www.onlytheater.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...