Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Το αρχείο του Λευτέρη Βογιατζή στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Θα παραδοθεί σε ερευνητές και κοινό στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Περιέχει φωτογραφικό υλικό, ηχογραφημένες και μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις, σκηνοθετικά τετράδια και σημειώσεις, ημερολόγια εργασίας, κριτικές παραστάσεων, παρουσιάσεις και συνεντεύξεις Τύπου, σκηνικά και κοστούμια, μαγνητοταινίες και cd της μουσικής των παραστάσεων, καθώς και βιβλία και προγράμματα, αλλά και πλήθος μαγνητοσκοπημένων σημαντικών παραστάσεων του ευρωπαϊκού θεάτρου, 500 περίπου κινηματογραφικές ταινίες, βιβλιοθήκη με πάνω από 10.000 τίτλους, προσωπικά αντικείμενα και γραπτά.
Main_aylaia-leyteri-vogiatzi

Ο λόγος για το αρχείο του Λευτέρη Βογιατζή το οποίο περνά στα χέρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Η δωρεά του έγινε από τη σύντροφό του, Ειρήνη Λεβίδη, με τη σύμφωνη γνώμη της Εταιρείας των Φίλων της Τέχνης του Θεάτρου.
Προς το παρόν -σύμφωνα με την ανακοίνωση- θα αποθηκευτεί και, αφού καταγραφεί, θα παραδοθεί σε ερευνητές και κοινό, στις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο Φαληρικό Δέλτα.
Μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς περιλαμβάνει θα δοθεί στην τιμητική εκδήλωση που θα γίνει για τον Λευτέρη Βογιατζή, στις 12 Οκτωβρίου, στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων.
 www.tospirto.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...