Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Τα Αστέρια της ''Αστροφεγγιάς'', φωτογραφήθηκαν!

Η θεατρική μεταφορά της ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΑΣ του Ι.Μ Παναγιωτόπουλου ανεβαίνει, σε μια φιλόδοξη για την εποχή παραγωγή, στο θέατρο ΧΩΡΑ, από τέλη Οκτωβρίου σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια. 

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ 'ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΑΣ', ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΑΝ!


Το αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, μετά τη δημοφιλή του πορεία στην κρατική τηλεόραση της δεκαετίας του ΄80, ζωντανεύει για πρώτη φορά στη σκηνή, τη γενιά του μεσοπολέμου. Οι παράλληλες ιστορίες μιας παρέας νέων παιδιών, οι έρωτες, τα όνειρα, οι συγκρούσεις τους, με φόντο μια ομιχλώδη και δραματική εποχή για την ελληνική ιστορία, αποτελούν τον δραματουργικό καμβά του συγγραφέα. Άνθρωποι και θέματα, που ενώ έρχονται από ένα μακρινό παρελθόν, συναντιούνται στο σύγχρονο παρόν.


Εκτός από τα διαχρονικά αισθήματα του έρωτα, του μίσους, του φόβου, της αγάπης, κοινωνικά θέματα όπως η φτώχεια, η προσφυγιά, η ιδεολογική χρεοκοπία και η πολιτική προδοσία σε αγώνες και οράματα ενός λαού αποτελούν την δύναμη και την αυθεντική ταυτότητα του μυθιστορήματος, που σπάει τα όρια του χρόνου και αφορά στην Ελλάδα του σήμερα.


Η παράσταση ανεβαίνει σε απόδοση-διασκευή και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, σκηνικά Άσης Δημητρολοπούλου, κοστούμια Βασιλικής Σύρμα, μουσική Μιχάλη Τρανουδάκη και φωτισμούς Κατερίνας Μαραγκουδάκη. Προβολή-Επικοινωνία: BrainCo S.A. Η παραγωγή είναι της εταιρίας Purple Group.


Παίζουν (με αλφαβητική σειρά)

Αλμπάνης Αντίνοος
Παπαζήσης Ιωάννης
Πατέλης Μάκης
Ροζάκη Μαριλέ
Ρουμελιώτη Ευδοκία
Σβήγγος Σταύρος
Σκαφιδά Γιούλικα
Τζωρτζάκης Χάρης
Χαρίσης Βασίλης
Στο ρλο της μητέρας η Μαρίνα Ψάλτη
Συμμετέχει και ο Δάνης Κατρανίδης


Οι φωτογραφίες είναι της Μαριλένας Αναστασιάδου.

www.onlytheater.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...