Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Το Λονδίνο διαβάζει νεοελληνικό θέατρο

Ο διακεκριμένος εκδοτικός οίκος Oberon Books ετοιμάζει τόμο με νεοελληνικά θεατρικά έργα.
Μπορεί η συγγραφή θεατρικών έργων να μην είναι τόσο πληθωρική στην χώρα μας, ωστόσο το θεατρικό κείμενο έχει κερδίσει σταθερούς δημιουργούς με δυνατή πένα και προσωπική φωνή. Και όπως φαίνεται, αυτό ακριβώς εκτίμησε και ο γνωστός βρετανικός οίκος εκδόσεων Oberon, ο οποίος έκλεισε συμφωνία με τις εκδόσεις Σοκόλη να εκδώσει μία μεγάλη συλλογή νεοελληνικών θεατρικών έργων με τίτλο «The Oberon Anthology of Contemporary Greek Plays». 
Main_slider
Χαράλαμπος Γιάννου - Άκης Δήμου - Νίνα Ράπη - Λένα Κιτσοπούλου - Γιάννης Μαυριτσάκης

Πρόκειται για μία μεγάλη ανθολογία αφιερωμένη στο νεοελληνικό θεατρικό έργο, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017. Μετά από τριάντα προτάσεις που δόθηκαν στον αγγλικό εκδοτικό οίκο, εκείνος με την σειρά του επέλεξε πέντε έργα, ενώ πιθανότατα να ακολουθήσουν και άλλα σε νέους τόμους. Ακολουθώντας την φιλοσοφία της «ισορροπίας» ώστε στον τόμο τους να εκπροσωπούνται εξίσου γυναίκες, άνδρες συγγραφείς και όλα τα είδη του θεάτρου, μέσα στο βιβλίο των Oberon Books θα συναντήσουμε έργα συγγραφέων που ανεβαίνουν συχνά στις εγχώριες θεατρικές σκηνές.
Συγκεκριμένα στο «The Oberon Anthology of Contemporary Greek Plays» θα περιλαμβάνονται τα έργα:
•      «...και Ιουλιέττα» του Άκη Δήμου
•      «Wolfgang» του Γιάννη Μαυριτσάκη
•      «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.» της Λένας Κιτσοπούλου
•      «Angelstate» της Νίνας Ράπη
•      «Πείνα» του Χαράλαμπου Γιάννου
«Ηθικός» αυτουργός του όλου εγχειρήματος, η νέα γενιά των εκδόσεων Σοκόλη, η Αθηνά Σοκόλη. Κόρη ενός εκδότη και μιας ηθοποιού, ένωσε τις δύο δημιουργικές αγάπες με τις οποίες μεγάλωσε και μέσα στα περίπου δεκαπέντε χρόνια που έχει αναλάβει τη διεύθυνση, έχει αποδειχθεί αφοσιωμένη στη διεθνή θεατρική έκδοση αλλά και στην αναγνώριση του ελληνικού έργου στο εξωτερικό.
www.tospirto.net/Λενιώ Αλεξίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...