Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ανοίγει πάλι το θρυλικό ''Θέατρο των Εξαρχείων''

Το Θέατρο Εξαρχείων, ανοίγει πάλι! Η Αννίτα Δεκαβάλλα και ο Τάκης Βουτέρης, μαζί με τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Κοέν, σχεδιάζουν αυτήν την περίοδο, τη δυναμική και εντυπωσιακή επανεκκίνηση ενός θρυλικού θεατρικού χώρου, που μας χάρισε σπουδαίες παραστάσεις από το 1989, όταν εγκαινιάστηκε με το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου, ''Μην ακούς τη βροχή''.
ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ 'ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ'!

Στη γειτονιά της αμφισβήτησης, στα Εξάρχεια, στη μήτρα όλων τα αριστερών κινημάτων, εκεί που γεννήθηκε το ΕΑΜ, στο κέντρο λοιπόν, αυτής της ιδιαίτερα μαχητικής γειτονιάς, στα χρόνια της αντίστασης, του εμφυλίου και της χούντας, στο διατηρητέο της οδού Θεμιστοκλέους, το Θέατρο Εξαρχείων, έρχεται τώρα το 2016, να παίξει πάλι τον καθοριστικό ρόλο του, στον πολιτισμό.
Ποιος ξεχνάει τις σημαντικές δουλειές που παρουσιάστηκαν εκεί; Ανάμεσά τους
το Πένθος του Αρουραίου του Γουώλας Σών, το Ιερό Τρίπτυχο του Γιώργου Μανιώτη, ο Ζωρζ Νταντέν του Μολιέρου, το Τίμημα και το Σπασμένο Γυαλί του Άρθουρ Μίλλερ, ο Αρχιμάστορας Σόλνες και η Έντα Γκάμπλερ του Ίψεν, οι "Δύσκολες Νύχτες του κυρίου Θωμά" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, η Κυρία Κλάιν του Νίκολας Ράιτ και τόσα άλλα...

Στόχος του Θεάτρου Εξαρχείων, των ιδρυτών του αλλά και της..νέας ενδιαφέρουσας άφιξης του Αλ. Κοέν, παραμένει, στα έργα που ανεβαίνουν εκεί, οι ηθοποιοί να εκπλήσσουν ακόμη και τον εαυτό τους.
Ο σχεδιασμός, οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και κάποιες από τις πρώτες φιλόδοξες δουλειές, που σίγουρα θα συζητηθούν, έχουν δρομολογηθεί.
Ανάμεσά τους ο Κυμβελίνος του Σαίξπηρ και η Άλκηστις του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν.
Περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
www.onlytheater.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...