Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

«Μονογαμία» για Κρατερό Κατσούλη και Πέτρο Λαγούτη

Το έργο του Μάρκο Αντόνιο Ντε Λα Πάρρα ανεβαίνει από 26 Φεβρουαρίου στο Θέατρο «Άνεσις».
Έχει χυθεί πολύ μελάνι πάνω στο θέμα της μονογαμίας. Έχουν γίνει ατέρμονες συζητήσεις και ραγίσει καρδιές όταν εκείνη... εκλείπει σε μια σχέση. Φυσικά το θέμα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τα θεατρικά κείμενα, είτε κωμικά είτε δραματικά δοσμένο. Στο έργο «Μονογαμία» του Μάρκο Αντόνιο Ντε Λα Πάρρα, σύγχρονου χιλιανού συγγραφέα και ψυχιάτρου, το κωμικό στοιχείο συνυπάρχει με ανθρώπινες και συγκινητικές στιγμές.
Main_press

Έργο για δύο πρόσωπα (το πρωτοείδαμε στην Αθήνα πέρυσι σε μορφή θεατρικού αναλογίου, στο Φεστιβάλ Θεατρικού Αναλογίου, αφιερωμένου στο σύγχρονο ισπανόφωνο θέατρο από το Ινστιτούτο Θερβάντες) η «Μονογαμία» ανεβαίνει από 26 Φεβρουαρίου στο Θέατρο «Άνεσις» με τον Κρατερό Κατσούλη και τον Πέτρο Λαγούτη στους ρόλους. 
Η παράσταση παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου, μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, σκηνικά Άσπας Καρυώτογλου και φωτισμούς Νίκου Βλασόπουλου.
Ο Κρατερός Κατσούλης και ο Πέτρος Λαγούτης ερμηνεύουν τον Φελίπε και τον Χουάν, δύο αδέλφια στα 40 τους, εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες, μιας και ο πρώτος είναι καλλιτέχνης, ευαίσθητος, με πολλές εμπειρίες στις γυναίκες και άνετος, ενώ ο άλλος συντηρητικός, «σφιγμένος» και απόλυτα «τακτοποιημένος» στη δουλειά του και στην  οικογενειακή ζωή του. Θα έρθει όμως η στιγμή που όλα θα ανατραπούν, μυστικά και ψέματα θα έρθουν στην επιφάνεια για να ανακαλύψουν ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται...
www.tospirto.net/Σόνια Μαγγίνα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...