Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Το «Εσωτερικό» του Μαίτερλινκ στο Θέατρο Νέου Κόσμου

Η δύναμη του πεπρωμένου βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη.
Το «Εσωτερικό» είναι τελικά ένα κάτοπτρο που καθρεφτίζει το δικό μας εύθραυστο κι ανοχύρωτο τοπίο; Το έργο του Μωρίς Μαίτερλινκ που ανεβαίνει από 24 Φεβρουαρίου στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου από την ομάδα Θεάτρου «ΑΤΟΝΑλ» θέτει, με αφετηρία ένα θλιβερό γεγονός, αυτό το ερώτημα. 
Η ανελέητη δύναμη του πεπρωμένου βρίσκεται στο επίκεντρο του κειμένου του Μαίτερλινκ που αρχίζει να ξετυλίγεται όταν ένα νεαρό κορίτσι πνίγεται στο ποτάμι. Ο άντρας που αναλαμβάνει να ενημερώσει την οικογένεια, προτού το κάνει, συζητάει για το συμβάν με έναν ξένο μπροστά ακριβώς από τα παράθυρα πίσω από τα οποία βλέπουμε την αδιατάρακτη ακόμα ρουτίνα της οικογένειας. Μάρτυρες, ηδονοβλεψίες ή απλά παρατηρητές;

Το «Εσωτερικό» ανεβαίνει (αποτελώντας συμπαραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου με την ομάδα θεάτρου ΑΤΟΝΑλ) σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και δραματουργική επεξεργασία Ελένης Τριανταφυλλοπούλου. 
Η σκηνοθεσία είναι Σοφίας Μαραθάκη, τα σκηνικά της Εύας Μαραθάκη, τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη, η μουσική του Βασίλη Τζαβάρα, η επιμέλεια κίνησης της Βρισηίδας Σολωμού και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη. 
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Νέστωρ Κοψιδάς, Εύα Νικηφόρου, Αλεξάνδρα Ντεληθέου, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου και Σωτήρης Τσακομίδης.
Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη (21:15) ενώ τα εισιτήρια κοστίζουν 12€ (κανονικό) και 8€ (φοιτητικό, ανέργων).

www.tospirto.net/Σόνια Μαγγίνα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...