Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«Τρωάδες» με Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιο Μάινα, Άρη Λεμπεσόπουλο, Ιωάννα Παππά

Έναν all-star θίασο σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης.
Γνωστό και επίκαιρο το έργο του Ευριπίδη. Οι «Τρωάδες» πραγματεύονται θέματα που, όπως φαίνεται, στιγμάτιζαν με τον τρόπο τους κάθε εποχή της ανθρωπότητας: πόλεμος, μετανάστευση, οικονομική κρίση, χρήμα, απειλή κατά της δημοκρατίας... «Η μνήμη είναι ο μόνος νικητής στο χρόνο» γράφει ο μεγάλος έλληνας τραγωδός και η ιστορία από ό,τι φαίνεται τον έχει δικαιώσει πολλάκις. Στη πιο δημοφιλή από τις σωζόμενες τραγωδίες του, λοιπόν, διαβάζουμε την ιστορία αυτή τη φορά από την πλευρά των ηττημένων. Η Τροία καίγεται και ο πολιτισμός της καταστρέφεται. Το μέλλον της γίνεται συντρίμμια και έτσι οι γυναίκες παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, σκλάβες και λάφυρο στα χέρια των νικητών. 
Main_troades1st

Η σκηνοθεσία του Μουμουλίδη θα επιχειρήσει μια σύγχρονη ανάγνωση του έργου μεταφέροντάς το στο σήμερα και στις συνέπειες που ζουν οι πατρίδες των πολέμων, της οικονομικής κρίσης και των απολυταρχικών καθεστώτων. Στους βασικούς ρόλους βρίσκουμε έμπειρους και ικανούς ηθοποιούς, δοκιμασμένους στην πλειοψηφία τους στην ελληνική τραγωδία. 
Ανάμεσα τους οι: Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Μαρία Πρωτόπαππα, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ιωάννα Παππά, Ελισάβετ Μουτάφη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Ιώ Κυριακίδη (ακορντεόν), Ίρις Μάρα, κ.ά.
 Η πρεμιέρα της παράστασης αναμένεται να δοθεί στις 30 Ιουνίου στην Αθήνα.
www.tospirto.net/Λενιώ αλεξίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...