Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

"ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ" ΤΗΣ ΚΑΡΙΛ ΤΣΕΡΤΣΙΛ ΣΤΟ SKROW THEATER

Ένα σουρεαλιστικό εφιαλτικό παραμύθι για μεγάλους, γραμμένο μόλις λίγους μήνες πριν από τον Σεπτέμβριο του 2001, το Πολύ Μακριά προέβλεψε με ανατριχιαστική προφητικότητα την έκρηξη της βίας, της εξουσίας, του παραλογισμού και της αποχαύνωσης του σύγχρονου κόσμου.
Μέσα από την σχεδόν αυτόματη ποιητική γραφή της, η Τσέρτσιλ, από τις σηµαντικότερες εκπροσώπους της σύγχρονης αγγλικής δραµατουργίας, ζωγράφισε την σκοτεινή εικόνα ενός κόσμου που αποδείχτηκε πολύ πιο κοντά απ’ όσο θα θέλαμε να πιστέψουμε. 

ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΣΤΟ SKROW THEATER

Ένα κορίτσι που ξυπνά από κραυγές αιχµαλώτων µέσα στη νύχτα, πείθεται ότι οι βασανισµοί και οι εκτελέσεις των οποίων τυχαία υπήρξε µάρτυρας συµβαίνουν για καλό σκοπό. Το ίδιο κορίτσι διαπρέπει αργότερα ως υπάλληλος βιοτεχνίας πολυτελών καπέλων για παρελάσεις µελλοθανάτων κι αργότερα αποδέχεται ως αυτονόητη την κτηνωδία ενός γενικευµένου, παγκόσµιου πολέµου, ενός πολέμου ανάμεσα σε φως και σκοτάδι, άνθρωπο και φύση. Ενός πολέμου χωρίς νικητή και ηττημένο, που μοιάζει με εισαγωγή σ’ έναν καινούργιο κόσμο, πιο αβέβαιο, πιο εγκεφαλικό, άδειο από συναισθήματα. 

Σε αυτό το υβριδικό σύµπαν της Τσέρτσιλ, στο μεταίχμιο µεταξύ εφιάλτη και πραγµατικότητας, το Πολύ Μακριά αναδεικνύεται ως ένα έργο για ενεργητικούς θεατές, ευρυματικό, ευφάνταστο και βαθιά πολιτικό. Σήμερα παραμένει δυστυχώς πιο επίκαιρο από ποτέ, καλώντας μας ν’ αναλογιστούμε πόσο το ιδιωτικό είναι άρρηκτα δεμένο με το δημόσιο και ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον κόσμο. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγγουρέλη
Σκηνοθεσία: Νίκος Μαραμαθάς
Σκηνογραφία: Νίκος Μαραμαθάς
Φωτισμοί: Νίκος Μαραμαθάς

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Μαρία Κακούρου, Θανάσης Κουβούσης, Αθηνά Μαθιουδάκη

Skrow Theater, Αρχελάου 5 Παγκράτι, 210 7235842 
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη (από 7 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου)  
Ώρα έναρξης: 21.30
 
* Το Skrow είναι ένας νέος χώρος πολιτισμού στο Παγκράτι, που δημιουργήθηκε από την ομάδα Skrow Theatre Group και θέτει ως στόχο την προώθηση των παραστατικών, εικαστικών και μουσικών τεχνών μέσω ενός πολυσυλλεκτικού προγράμματος, με έμφαση στους νέους δημιουργούς και νέους Έλληνες συγγραφείς, στεγάζοντας παραστάσεις, εκθέσεις, live, δημιουργικά εργαστήρια και σεμινάρια. Φιλοδοξεί ν΄αποτελέσει ένα νέο πεδίο έκφρασης στην πόλη, που δεν θα αποζητά την ασφάλεια, αλλά τη δράση και την εξέλιξη.
 
Skrow [μτφρ]: Κάποιος που έχει χάσει τον προσανατολισμό του, που βρίσκεται σε αναζήτηση της ταυτότητας του ή σε μια γενικότερη προσπάθεια να βρει τον εαυτό του. Κάποιος που νιώθει χαμένος.

www.onlytheater.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...