Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Η Αναγνώριση: Μια παράσταση-ωδή στον έρωτα


Η Γιώτα Φέστα θα σκηνοθετήσει και θα ερμηνεύσει έναν ξεχωριστό μονόλογο που φέρει την υπογραφή του Άκη Δήμου στη σκηνή του θεάτρου του Νέου Κόσμου από τις 22 Οκτωβρίου.

Φωτογραφία: Anna Kei
Γιώτα Φέστα
«Πρέπει να είναι χειμώνας. Για να μπορώ να φανταστώ μιαν άνοιξη» λέει η γυναίκα και κάπως έτσι ξεκινά να διηγείται τη μικρή της ιστορία για το μεγάλο της έρωτα. Μια ιστορία από αυτές που δεν συμβαίνουν συχνά, που «περνούν πάνω απ' τις ζωές και τις σαρώνουν, τις αφήνουν γυμνές και έρημες»... Η Γιώτα Φέστα σε διπλό ρόλο, ως ηθοποιός και σκηνοθέτις, παρουσιάζει το έργο του Άκη Δήμου Η Αναγνώριση.


Όλη η ουσία του κειμένου γίνεται φανερή μέσα από τα λόγια του ίδιου του του δημιουργού: «Η παράσταση πρωτογράφτηκε το χειμώνα του 2002. Δεν θυμάμαι την αφορμή. Θυμάμαι μόνο το τετράδιο: μπλε, μεσαίου σχήματος. Πενήντα σελίδες, όλες με ρίγες. Σκεφτόμουν τη Λούλα Αναγνωστάκη. Ένα τηλεφώνημα. Κάτι αδιέξοδους έρωτες.
Γυναίκες και άντρες να χάνουν τα χρόνια τους λησμονώντας [...] Τις παραιτήσεις. Ύστερα δεν σκεφτόμουν τίποτα. Μονάχα ότι ήθελα να γράψω αυτή την ιστορία, μ' αυτόν τον τρόπο. Γι' αυτή τη γυναίκα και γι' αυτό τον άντρα, που είναι ανυπόφορα παρών σ' όλο το έργο κι ας μη μπορεί να προφέρει ούτε μια λέξη...».

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου. Τα κοστούμια υπογράφει η Calliopi και τη μουσική ο Δημήτρης Μαραμής.

Info
Πού: Θέατρο του Νέου Κόσμου-Κάτω Χώρος, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, τηλ.: 210 9212900
Πότε: Από 22/10 έως 8/01, Κυριακή-Τρίτη στις 21.00
Πόσο: € 10 (γενική είσοδος), € 5 (για ανέργους)

www.elle.gr





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...