Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μέθοδος Υποκριτικής και Προσωπικής Ανάπτυξης “Συναισθηματική Διαλεκτική”, από τον Στέλιο Καλαθά


Mέσα από την πολύχρονη παρουσία του στη θεατρική εκπαίδευση, ο Στέλιος Καλαθάς διδάσκει μία μέθοδο, που βασίζεται στην «Συναισθηματική διαλεκτική» 
 
Η βιωματική μέθοδος, ξεδιπλώνει τα συναισθήματα αρχικά μέσα από το λόγο και το διάλογο και ανακαλύπτοντας την “θερμή ” επικοινωνία των λέξεων, χρησιμοποιεί και τις 5 αισθήσεις. Η μέθοδος αποτελείται από ξεχωριστές ενότητες – κύκλους μαθημάτων -και έχει ρίζες στο Ασιατικό Θέατρο - περνώντας κατόπιν , στην Αμερικάνικη εξέλιξη της. Στο μάθημα διδάσκεται: Υποκριτική, στοιχεία αυτοσχεδιασμού, γλώσσα σώματος, αποτελεσματική επικοινωνία, σκηνική παρουσία ορθοφωνία και θεατρικό παιχνίδι.
 
 
 
Α’ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
 
Ο Α’ κύκλος μαθημάτων περιλαμβάνει ασκήσεις δυναμικής λόγου ,δημιουργικής φαντασίας ,ανάδυσης συναισθημάτων. Όλα μέσα από εικόνα ,ήχο ,αφή ,όσφρηση.
 
B’ KYKΛΟΣ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
 
Στο Β΄ κύκλο εντάσσονται τα συναισθήματα στο θεατρικό κείμενο με νέες εφαρμογές και γίνονται θεατρική πράξη  , ενώ παράλληλα  δουλεύεται κ το σώμα για να είναι σε θέση να υπηρετεί τον εκάστοτε ρόλο.
 
Πολύτιμη βάση στην οποία στηρίζεται η μέθοδος αυτή είναι εμπειρίες του κάθε σπουδαστή. Στόχος και σκοπός είναι ο σωστός έλεγχος των συναισθημάτων και η κατάλληλη χρήση τους σε συνδυασμό πάντα με την υποκριτική τέχνη.
 
Η μέθοδος δεν απευθύνεται μόνο σε μελλοντικούς ηθοποιούς , αλλά και σε όσους θα ήθελαν να βιώσουν τη μαγεία των ρόλων και της εσωτερικής αναζήτησης.
 
 
ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΙΔΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 
ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ! 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ :
 
Τα μαθήματα της Συναισθηματικής Διαλεκτικής γίνονται :
 
Κάθε Τετάρτη 07:00 – 09:00 μμ. Στον Πολυχώρο Τέχνης “104” Διεύθυνση: Ευμολπιδών 41 – Γκάζι (πρώην θέατρο Κιμούλη).
Υπεύθυνη Συναισθηματικής Διαλεκτικής και Θεατρικών Ομάδων  Σοφία Ρίζου Τηλ : 6946105520 email : synaisthimatikhdialektikh@hotmail.gr
 
ΚΑΙ ΣΤΟ :
 
ΚΕ.ΨΥ.ΠΑ (κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης και προσωπικής ανάπτυξης) Κάθε Δευτέρα 6.30 – 8.30 μ.μ.,  Αλέκου Παναγούλη 7 Μαρούσι Τηλ.Επικοινωνίας 210 6129316 – 6945424824 email : kepsypa.info@gmail.com
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΝΟΗΜΕΡΑ, ΔΙΗΜΕΡΑ Η ΤΡΙΗΜΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΘΙΑΣΟΥΣ , ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
 
www.mysalonica.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...