Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Παράταση και περιοδεία για τις «Σκηνές από έναν γάμο»

Αφού ρίξει αυλαία στη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψει στην Ελλάδα.
Την επιτυχία που σημείωσε το φετινό χειμώνα στην Αθήνα («Πόλη Θέατρο») συνεχίζει να έχει και στη Θεσσαλονίκη η παράσταση «Σκηνές από έναν γάμο» με τους Δάνη Κατρανίδη και Παναγιώτα Βλαντή, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι. Όπως έγινε γνωστό, το αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν έλαβε μίνι παράταση, λόγω αυξημένης ζήτησης από το κοινό. Έτσι, αντί να ρίξει αυλαία την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, θα παιχτεί τελικά για τρεις επιπλέον παραστάσεις 20, 21 και 22 Φεβρουαρίου. 

Στη συνέχεια, θα περιοδεύσει σε μεγάλες πόλεις της χώρας, με το θεατρικό ταξίδι να έχει ήδη ξεκινήσει από την Καβάλα. Έπονται Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Χανιά, Ηράκλειο, Πάτρα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλος και Λαμία.

Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση του έργου περιστρέφεται γύρω από τον Γιόχαν και τη Μαριάννα, ένα ζευγάρι αστών που «ζουν έναν ήρεμο και καθ΄ όλα τακτοποιημένο γάμο». Ξαφνικά, θα οδηγηθούν σε ρήξη, όταν εκείνος θα αποκαλύψει ότι είναι ερωτευμένος με μία νεότερη γυναίκα. Η αντίδραση της Μαριάννας θα είναι απρόσμενα ήρεμη, αλλά την ίδια στιγμή οι ρόλοι θα αντιστραφούν, οι ισορροπίες θα αλλάξουν.

 Τη μετάφραση του έργου υπογράφει ο Δάνης Κατρανίδης, ενώ τη μουσική σύνθεση της παράστασης ο Σταμάτης Κραουνάκης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει επιμεληθεί η Αλεξία Θεοδωράκη και τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας:

Αλεξανδρούπολη: 25 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο
Κομοτηνή: 26 Φεβρουαρίου, Πολιτιστικό Κύτταρο
Ξάνθη: 27 Φεβρουαρίου, Αμφιθέατρο Κέντρου Πολιτισμού
Σέρρες: 28 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Αστέρια
Χανιά: 4, 5 Μαρτίου, Πνευματικό Κέντρο
Ηράκλειο: 6, 7 Μαρτίου, Κινηματοθέατρον Αστόρια – Cyta
Πάτρα: 13, 14, 15 Μαρτίου, Θέατρο Πάνθεον
Ιωάννινα: 16 Μαρτίου, Αίθουσα Β. Πυρσινελλας
Τρίκαλα: 17 Μαρτίου, Πνευματικό Κέντρο
Λάρισα: 19 Μαρτίου, Αίθουσα Δημοτικού Ωδείου
Βόλος: 20, 21 Μαρτίου, Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής
Λαμία: 23 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο

www.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...