Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Μισέλ Φάις και Μαριάννα Κάλμπαρη στο Υπόγειο του Τέχνης

Το «La petite mort» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ και το «Αλμανάκ» υπογράφει ο Παντελής Δεντάκης.
Τα δύο επόμενα νεοελληνικά έργα που παρουσιάζει το Θέατρο Τέχνης στα πλαίσια του φετινού του προγράμματος «8 Σύγχρονα Ελληνικά Έργα», προέρχονται από τους συγγραφείς Μισέλ Φάις και Μαριάννα Κάλμπαρη. Συγκεκριμένα, το «La petite mort» και το «Αλμανάκ» ανεβαίνουν σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ και Παντελή Δεντάκη αντίστοιχα, και θα παίζονται στο Υπόγειο από 3 Φεβρουαρίου και για οκτώ εβδομάδες.

Το «La petite mort» του Μισέλ Φάις, βασισμένο στο μυθιστόρημα του συγγραφέα «Κτερίσματα», παρουσιάζει τρεις γυναίκες να συναντώνται γύρω από ένα κρεβάτι-τάφο και να ξεδιπλώνουν το σεξουαλικό πένθος ενός άντρα που απουσιάζει σθεναρά και ο οποίος αναπνέει μέσα από αλλόκοτα ηχητικά σπαράγματα –ερμηνεύουν οι Μυρτώ Γκόνη, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Μάρω Παπαδοπούλου. 
Από την άλλη, στο «Αλμανάκ» της Μαριάννας Κάλμπαρη, συναντάμε πέντε ενήλικες, έναν μουσικό και ένα κοριτσάκι, οι οποίοι προσπαθούν να διαχειριστούν την αμηχανία τους μέσα στη χώρα της κρίσης, να διηγηθούν μεταξύ τους ιστορίες, να βγάλουν πύρινους λόγους, να τσακωθούν, να ακούσουν τον Εθνικό Ύμνο και να χορέψουν τσιφτετέλι τρώγοντας κεφτέδες.... πόσο πιο πλουραλιστικό και αντιπροσωπευτικά ελληνικό, θα λέγαμε εμείς. 
Στο «Αλμανάκ» πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Κώστας Μπάρας, Κατερίνα Λυπηρίδου, Σπύρος Γραμμένος, Ορέστης Τζιόβας, Ανθή Ευστρατιάδη, Τερέζα Γριμάνη, Αριάδνη Καβαλιέρου.
Info: Από 3 Φεβρουαρίου έως 25 Μαρτίου2014. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη - «La petite mort»: 21.00, «Αλμανάκ»: 22.30. Στο πλαίσιο των «8 Σύγχρονων Ελληνικών Έργων». Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν - Υπόγειο. Γενική είσοδος: 15 ευρώ, εισιτήριο μιας παράστασης: 10 ευρώ
www.tospirto.net/Λενιώ Αλεξίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...