Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Τα σχέδια του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου για τον επόμενο χειμώνα

Θα σκηνοθετήσει ένα μονόλογο και ένα κοινωνικό έργο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Δύο νέες παραγωγές έχει στα σκαριά ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος για την επόμενη χειμερινή σεζόν. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και ιδρυτής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου αναμένεται να παρουσιάσει έναν ελληνικό μονόλογο και ένα κοινωνικό έργο του διεθνούς ρεπερτορίου.
Η αρχή θα γίνει τον Οκτώβριο στο Δώμα με την πρεμιέρα του έργου του Κώστα Σωτηρίου «Σταματία» με πρωταγωνίστρια την Ελένη Ουζουνίδου – έναν μήνα μετά το ανέβασμα του «Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές» που θα παρουσιάσει στο Εθνικό Θέατρο από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Main_normal__mg_2210ares

Τέσσερις μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2015, θα σκηνοθετήσει τις Κόρα Καρβούνη και Γεωργιάννα Νταλάρα στο «Pests», ελληνιστί «Παράσιτα». Πρόκειται για το τελευταίο θεατρικό έργο της Βρετανής συγγραφέως, Βίβιαν Φράντσμαν, το οποίο ανέβηκε το Μάρτιο στο Royal Exchange του Λονδίνου. Είναι η ιστορία δύο νεαρών αδελφών, εθισμένων στην ηρωίνη, κακοποιημένων σεξουαλικά και ψυχικά διαταραγμένων, που μετά την αποφυλάκισή τους, η ζωή τους συνεχίζει να περιστρέφεται γύρω από τη βία, την ανεργία και τη φτώχεια.
Να σημειωθεί πως στο ρεπερτόριο της νέας χρόνιας του Θεάτρου του Νέου Κόσμου περιλαμβάνονται, επίσης, τρεις επαναλήψεις επιτυχημένων παραστάσεων -«Περσινή αρραβωνιαστικιά» της Ζυράννας Ζατέλη από την ομάδα Elephas Tiliensis, «Εσωτερικό» του Μωρίς Μαίτερλινκ σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη και «Αστερισμοί» του Νικ Πέιν σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με τους Στεφανία Γουλιώτη και Μάκη Παπαδημητρίου-, καθώς και ο φεστιβαλικός «Αβελάρδος και Ελοΐζα» του Γιάννη Καλαβριανού.
www.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...