Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Η Καραμπέτη γίνεται Πέτρα φον Καντ

Στο Εθνικό Θέατρο που αγκάλιασε πολλές εντυπωσιακές «νίκες»της-με πιο πρόσφατη αυτή στο «Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα»-θα φιλοξενηθεί τον ερχόμενο χειμώνα η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας πρόκειται να «ντυθεί» την Πέτρα Φον Καντ στο αριστούργημα του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ», το οποίο θα αποτελέσει έναν από τους πιο γερούς «άσους»του «μενού» του ερχόμενου χειμώνα!
Η Καραμπέτη γίνεται…Πέτρα φον Καντ!
Το έργο που πρώτες μας σύστησαν στη χώρα μας η Ρούλα Πατεράκη με την Μπέτυ Αρβανίτη- με το έργο αυτό άνοιξε το Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας με την πρώτη σε ρόλο σκηνοθέτιδας και την δεύτερη στο ρόλο της βασικής ηρωίδας-διαδραματίζεται στο πολύ φανταχτερά στολισμένο διαμέρισμα της Πέτρα Φον Καντ. 
Αλαζονική, καυστική, εγωκεντρική, κακομεταχειρίζεται διαρκώς την βοηθό της Μαρλένε. Ξαφνικά μπαίνει στη ζωή της ένα 23χρονο μοντέλο. Η Πέτρα την ερωτεύεται αμέσως. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει τις ερωτικές, αλλά και συνολικά τις σχέσεις της, είναι ξεκάθαρα «ιδιοκτησιακός». Φέρεται στους ανθρώπους σαν να της ανήκουν. 
Επιθυμεί, αποκτά και απολαμβάνει, χωρίς να ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις επιθυμίες των άλλων. Όταν έρθει η ώρα που θα αισθανθεί κάτι, που θα αγαπήσει ειλικρινά, θα αποτύχει και θα μείνει μόνη. Τότε θα νιώσει πώς είναι να σε πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα...
www.onlytheater/Βασίλης Μπουζιώτης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...