Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ο Δήμιος του Έρωτα ανεβαίνει στο σανίδι


Ο Κώστας Γάκης σκηνοθετεί τον Μηνά Χατζησάββα και την Ξένια Καλογεροπούλου.
Μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική αλλά και εισπρακτική επιτυχία που σημείωσε το «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» ακόμη ένα βιβλίο του δημοφιλέστατου ψυχοθεραπευτή συγγραφέα Ίρβιν Γιάλομ, ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι. Πρόκειται για τον «Δήμιο του έρωτα» (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Άγρα»). Αυτό, από μόνο του συνιστά είδηση. Όμως, έχουμε και καλύτερο: στο ρόλο του ψυχοθεραπευτή Ίρβιν θα δούμε τον Μηνά Χατζησάββα και στο ρόλο της αναλυόμενης Θέλμα, την Ξένια Καλογεροπούλου, δύο σπουδαίους ηθοποιούς στην πρώτη τους συνάντηση επί σκηνής.

Τη σκηνοθεσία (μαζί με τη θεατρική διασκευή και την μουσική) αναλαμβάνει ο νεαρός αλλά εξαιρετικά ταλαντούχος Κώστας Γάκης. Εμπειρότατος στις νεανικές κωμωδίες, ανοίγεται για πρώτη φορά στα πιο υπαρξιακά... ύδατα με στόχο του να σπάσει την προκατάληψη ότι το θέμα είναι αναγκαστικά βαρύ κι ασήκωτο. Όπλο του; Το κοφτό και απροσδόκητο μοντάζ που έχει αξιοποιήσει κατά καιρούς στις καλοκουρδισμένες κωμωδίες του. 
Το αποτέλεσμα θα θυμίζει ένα σύνθετο θέαμα ανάμεσα στο θέατρο και το χοροθέατρο, καθώς μια μπαλαρίνα (Έλενα Γεροδήμου) θα αναλαμβάνει να αναπαριστά χορογραφικά την ψυχή της Θέλμα κι ένας χορευτής ως Μάθιου (Χρήστος Παπαδόπουλος)  θα αλληλεπιδρά μαζί της. Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι: Γιώργος Καρναβάς, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος και Διονύσης Μπουγάς. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 21 Ιανουαρίου 2013 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για 20 μόνο παραστάσεις που κάτι μάς λέει πως θα γίνουν sold out!
Info: Από 21 Ιανουαρίου 2013, ώρα 21.00
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος. Τηλ. 210 3418550)
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 15 €, Φοιτητικό, νεανικό έως 23 ετών: 12 €

www.tospirto.net  Ελ.Γ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...