Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

«Όχι» του Σ. Χατζάκη στο αίτημα του Ν. Ξυδάκη να παραιτηθεί

Αναμένεται αύριο, Τρίτη, ανακοίνωση από το ΥΠΠΟ με την οποία θα ανοίξει νέος κύκλος εξελίξεων.

Την παραίτηση του Σωτήρη Χάτζάκη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου φέρεται να ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης το απόγευμα της Δευτέρας (16/3). 


«Οχι» του Σ. Χατζάκη στο αίτημα του Ν. Ξυδάκη να παραιτηθεί



Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο άνδρες, μετά από πρωτοβουλία του υπουργού. Οι ίδιοι κύκλοι επιβεβαιώνουν ότι η παραίτηση δεν τέθηκε στη διάθεση του υπουργού και ότι αντιμετώπισε αρνητική στάση από την πλευρά του κ. Χατζάκη. Για τον λόγο αυτό αναμένεται αύριο, Τρίτη, ανακοίνωση από το ΥΠΠΟ, μια ανακοίνωση που θα ανοίξει νέο κύκλο εξελίξεων.


Είναι αλήθεια ότι σχετικές φήμες κυκλοφορούσαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται από καμμία πλευρά. Τόσο το ΥΠΠΟ όσο και η πρώτη σκηνή της χώρας, τις διέψευδαν. Ενδιαμέσως ωστόσο, ο Νίκος Ξυδάκης φαίνεται πως πραγματοποίησε ένα κύκλο επαφών με ανθρώπους του θεάτρου _σκηνοθέτες και ηθοποιούς, με στόχο την ανεύρεση του διαδόχου του Σωτήρη Χατζάκη. 

Να θυμίσουμε ότι ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής διανύει τον δεύτερο χρόνο της τριετούς θητείας του στο Εθνικό - διαδέχθηκε τον Γιάννη Χουβαρδά, που ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής επί έξι χρόνια. Η φετινή σεζόν ολοκληρώνεται μετά το Πάσχα, ενώ οι καλοκαιρινές παραγωγές _δύο εκ των οποίων θα παρουσιαστούν στα Επιδαύρια 2015, έχουν ήδη ανακοινωθεί.


www.tovima.gr/Μυρτώ Λοβέρδου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...