Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

«Πόλεμος» Ξυδάκη - Χατζάκη για το Εθνικό Θέατρο

Οι τόνοι στην «αντιπαράθεση» Ξυδάκη - Χατζάκη με φόντο το Εθνικό Θέατρο ανεβαίνουν. Τί λέει η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και τί υπονοεί.

Με μία σκληρή ανακοίνωση για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Σωτήρη Χατζάκη «απαντά» το Υπουργείο Πολιτισμού με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούν στη συνάντηση του με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη, την υποβολή παραίτησης, την άρνηση και τους χειρισμούς.

polemos-ksudaki---xatzaki-gia-to-ethniko-theatroΟι κινήσεις του Σωτήρη Χατζάκη την επομένη της συνάντησης του με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη -σύμφωνα τουλάχιστον με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Η άρνηση Χατζάκη να υποβάλει παραίτηση, οι αιχμές «...Το πλήθος σκηνοθεσιών από διευθυντικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς την τελευταία εικοσαετία», η δυσκολία «... να αντιληφθεί την εργασία του διαφορετικά» και η αποκάλυψη: 

« ... Έσπευσε να παρασύρει τον πρόεδρο της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης, o οποίος, δίχως να ενημερωθεί, θεώρησε σε επιστολή του ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου διώκεται για πολιτικούς λόγους!»
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Διευκρινήσεις για το θέμα Χατζάκη» είναι η εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα διευκρινίζεται ότι:

Την περασμένη Πέμπτη ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης κάλεσε στο γραφείο του τον κ. Σωτήρη Χατζάκη για να του ζητήσει να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Χατζάκη ότι τιμά την προσφορά του στο θέατρο. Πρόσθεσε, όμως, ότι χρειάζονται νέα πρόσωπα για να υπηρετηθεί ένα νέο όραμα για το Εθνικό Θέατρο, την πρώτη σκηνή της χώρας.

Ο κ. Χατζάκης αντέτεινε ότι η θητεία του προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2016. Και μάλιστα, την επομένη έσπευσε να παρασύρει τον πρόεδρο της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης, o οποίος, δίχως να ενημερωθεί, θεώρησε σε επιστολή του ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου διώκεται για πολιτικούς λόγους!

Προφανώς, ο κ. Χατζάκης, που έχει διατελέσει και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (1993-1994), αν. καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου (2005-2006) και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ (2009-2013), έχει πραγματοποιήσει δε πλήθος σκηνοθεσιών από διευθυντικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς την τελευταία εικοσαετία, δυσκολεύεται να αντιληφθεί την εργασία του διαφορετικά». 

www.thetoc.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...