Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Εθνικό Θέατρο: Στον εισαγγελέα για την παραβίαση της συλλογικής σύμβασης

"Στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για τη διερεύνηση ύπαρξης ή μη ποινικών ευθυνών κατ' άρθρο 21 του Ν. 1876/1990" παραπέμπει η Επιθεώρηση Εργασίας τον φάκελο με τα στοιχεία για την παραβίαση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εθνικό Θέατρο, έπειτα από προσφυγή του σωματείου των εργαζομένων για ζητήματα που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των καθημερινών εργασιών στον οργανισμό.
Εθνικό Θέατρο: Στον εισαγγελέα για την παραβίαση της συλλογικής σύμβασης

Ειδικότερα, η Επιθεώρηση Εργασίας, μετά την ακρόαση αντιπροσώπων των δύο πλευρών, εργαζομένων και διοίκησης, επισημαίνει ότι, σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα, οι εργαζόμενοι ενημερώνονται για το πρόγραμμα εργασιών τους όχι εγκαίρως, όπως προβλέπεται, αλλά καθυστερημένα, ακόμη και την ίδια ημέρα κατά την οποία πρέπει να κάνουν τη συγκεκριμένη εργασία. Επιπλέον, όπως διαπιστώνεται, η διεύθυνση του οργανισμού παραβιάζει την καθιερωμένη αργία της Δευτέρας, χωρίς να προβαίνει στις προβλεπόμενες από την ΕΣΣΕ ενέργειες.
Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΕΘ επισημαίνει ότι "προσέφυγε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα έξι μηνών στην Επιθεώρηση Εργασίας και δικαιώθηκε ξανά. Δικαιώθηκε επίσης και για τα φαινόμενα διακριτικής (άνισης) μεταχείρισης των εργαζομένων με συμβάσεις εκ περιτροπής". Προειδοποιεί μάλιστα ότι σκοπεύει να προσφύγει στη Μεσολάβηση "για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ενημέρωσης, διαβούλευσης και διαφάνειας", απαιτώντας "ενημέρωση σχετικά με την πιθανή εξέλιξη των δραστηριοτήτων και των οικονομικών του οργανισμού", επιδιώκοντας έτσι να εξαντλήσει "τα θεσμικά μέσα για την υπεράσπιση τόσο της οικονομικής όσο και της θεσμικής αξιοπιστίας του οργανισμού".
Μάλιστα, με επιστολή τους που απέστειλαν χθες στον πρόεδρο Γ. Στεφανάκη, στο Δ.Σ. και στον καλλιτεχνικό διευθυντή Σ. Χατζάκη, τους καλούν να ανταποκριθούν στις υποδείξεις της Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ από την άλλη ζητούν διαφάνεια στα οικονομικά του οργανισμού: "Να αναρτήσετε τις συμβάσεις των συνεργατών και των συμβούλων, όπως έχετε υποχρέωση με βάση τον Ν. 3861/2010 και, όπως δεσμευτήκατε στη συνάντηση στις 4.2.2015, στη 'Διαύγεια', καθώς και να επαναφέρετε στους προϋπολογισμούς των έργων τις συμβάσεις των συντελεστών", σημειώνουν.
www.avgi.gr/Σπύρος Κακουριώτης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...