Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας ως Καβάφης στη σκηνή

Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Κ.Π.Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος» που ανεβαίνει στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.
Με τη ζωή και το έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές της σύγχρονης εποχής, του Κωνσταντίνου Καβάφη, καταπιάνεται ο Κωνσταντίνος Τζούμας στο θεατρικό εγχείρημα με τίτλο «Κ.Π.Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος». Η παράσταση στη οποία πρωταγωνιστεί ανεβαίνει από 4 Ιουνίου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, σε σκηνοθεσία και σύνθεση κειμένων του Γιάννη Φαλκώνη.

Βασισμένη σε μαρτυρίες και σε προσωπικά ημερολόγια του «Αλεξανδρινού» το έργο μιλά για τον άνθρωπο Καβάφη πέρα από το μύθο. Εξιστορεί τους έρωτές του και τις συναντήσεις του με τα πρόσωπα που σημάδεψαν την πορεία του, αναπολεί τις σημαντικότερες στιγμές του και καταβυθίζεται στην πηγή της ποιητικής του δημιουργίας. Δημιουργία, που διαχρονικά συνεχίζει να «ταξιδεύει» εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο στην «Ιθάκη τους». 
Εκτός από τον Κωνσταντίνο Τζούμα, παίζουν, επίσης, οι:  Αλέξανδρος Νταβρής και Κερασία Σαμαρά. Τα σκηνικά της παράστασης έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Βλάχος, το εικαστικό έργο ο Δημήτρης Αληθεινός, τη μουσική σύνθεση ο Γιώργος Ψυχογιός και το τραγούδι ο Σπύρος Σακκάς.
Info: από 4 έως 14 Ιουνίου. Θέατρο Τζένη Καρέζη: Ακαδημίας 3, Αθήνας, 210-3625520. Παραστάσεις: 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13, 14/6 στις 21:00.
www.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...