Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ο Πέτρος Φιλιππίδης σε περιοδεία με το «ωχ... ΗΛΕΚΤΡΑ»

Πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και Κρατερός Κατσούλης.
Αδυνατώντας να αντέξει τις συμφορές του οίκου των Ατρειδών και τη δολοφονία του πατέρα της, Αγαμέμνονα από τη μητέρα της, Κλυταιμνήστρα, η Ηλέκτρα καταφεύγει στη βοήθεια… ψυχολόγου. Αυτό είναι το έργο «ωχ... ΗΛΕΚΤΡΑ», με το οποίο ο Πέτρος Φιλιππίδης θα περιοδεύσει το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα, με αφετηρία το Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας στις 4 Ιουλίου. 

Πρόκειται για μια παρωδία σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο του Αλέξη Καλλίτση. Μια σύγχρονη εκδοχή των τραγωδιών του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, που σχολιάζει με εύστοχο και καυστικό τρόπο τα κοινωνικά ήθη, τις ανθρώπινες σχέσεις, την οικονομία, αλλά και τη φύση του Νεοέλληνα. Τη σκηνοθεσία της κωμωδίας υπογράφει η Άννα Παναγιωτοπούλου και ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος αναλαμβάνει και πρωταγωνιστικό ρόλο. 
Στο πλευρό του εμφανίζονται οι: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κρατερός Κατσούλης, Πάνος Σταθακόπουλος, Αλμπέρτο Φάϊς, Μάνος Ιωάννου, Χρήστος Σπανός, Σταύρος Καραγιάννης και Κυριάκος Μαρκάτος. 
Τα σκηνικά της παράστασης ανήκουν στο Γιώργο Γαβαλά, τα κοστούμια στον Άγγελο Μέντη, ενώ οι φωτισμοί στο Λευτέρη Παυλόπουλο. Τη μουσική έχει συνθέσει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ενώ τη χορογραφία έχει επιμεληθεί η Ελπίδα Νίνου και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.
www.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...