Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Μαρκουλάκης, Μαρμαρινός, Χειλάκης: Πρώτες φωτογραφίες από τον «Φιλοκτήτη»

Η σοφόκλεια τραγωδία θα περιοδεύσει στην Ελλάδα.
Βρισκόμαστε στο 10ο χρόνο του Τρωικού πολέμου. Ο χρησμός λέει πως χωρίς τον Φιλοκτήτη και το φονικό τόξο του -δώρο του Ηρακλή- η Τροία δεν πέφτει. Πρέπει να τον φέρουν πίσω. Πριν δέκα χρόνια τον εγκατέλειψαν στη Λήμνο, πληγωμένο από το δάγκωμα ιερού φιδιού, καθώς δεν άντεχαν τις κραυγές του πόνου του. Ο πολυμήχανος Οδυσσέας και ο Νεοπτόλεμος επιστρατεύονται για να τον πείσουν να επιστρέψει. Το ταξίδι τους ξεκινά. Μόνο που το μίσος του Φιλοκτήτη για τον Οδυσσέα είναι άσβεστο… 
Main_filoktitis3

Αυτός είναι ο «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή. Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και της εταιρίας καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων Αρτivities, η οποία θα περιοδεύσει σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας, ενώ θα ανέβει 18 και 19 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ. 
Τη σκηνοθεσία της υπογράφει ο Κώστας Φιλίππογλου, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη ως Οδυσσέα, τον Αιμίλιο Χειλάκη ως Νεοπτόλεμο και τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στον ομώνυμο ρόλο.
 Στο χορό  συμμετέχουν οι: Γιάννης Γιαννούλης, Τάσος Δημητρόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Γιώργος Παπανδρέου, Κρις Ραντάνοφ και Γιώργος Ρουστέμης. 
Τη μετάφραση της παράστασης υπογράφει ο Γιώργος Μπλάνας, τη μουσική επιμελείται ο Θοδωρής Αμπαζής, ενώ την κίνηση η Φρόσω Κορρού. Τα σκηνικά και τα κοστούμια ανήκουν στον Κένι Μακλέλλαν και ο σχεδιασμός των φωτισμών στον Νίκο Βλασόπουλο.
www.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...