Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Εργαστήρι Δραματουργίας στο Βυρσοδεψείο

Το ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ ανανεώνει τη σχέση του με τη σύγχρονη δραματουργία. Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων κύκλων του εργαστηρίου δραματουργίας που διοργανώθηκαν στο ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ (Μάιος & Σεπτέμβρης 2013), ακολουθεί ο τρίτος κύκλος που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 16 Ιουνίου 2014.

Προσκαλούμε, λοιπόν, τους ενδιαφερόμενους συγγραφείς να καταθέσουν νέα, θεατρικά έργα στο ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ έως τις 1 Ιουνίου 2014. Συγγραφείς που έχουν ήδη συμμετάσχει είναι καλοδεχούμενοι.

 Εργαστήρι Δραματουργίας γ' κύκλος







Εφαρμόζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια πρακτική που έχει δοκιμαστεί σε σημαντικά θέατρα στην Ευρώπη, το εργαστήριο δραματουργίας του Βυρσοδεψείου δίνει τη δυνατότητα στους συγγραφείς να «ξαναδιαβάσουν» και να επεξεργαστούν εκ νέου τα έργα τους με τη συνεργασία ηθοποιών υπό την καθοδήγηση της δραματουργικής ομάδας του Βυρσοδεψείου. Τα έργα που θα κατατεθούν μπορεί να είναι πρόσφατα ολοκληρωμένα ή η συγγραφή τους να βρίσκεται σε τελικό στάδιο. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε μια νέα γλώσσα με σκηνικό ενδιαφέρον που να αφορά με ξεχωριστό, αισθητικό και πολιτικό τρόπο την εποχή μας.


Δραματουργική ομάδα:
Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Δήμητρα Κονδυλάκη, Έλλη Παπακωνσταντίνου
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Το εργαστήριο εξελίσσεται σε τρία στάδια:

1ον- Κατάθεση των έργων. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος ανοίγει στις 10 Μαρτίου και παραμένει ανοιχτή έως τις 1 Ιουνίου 2014. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας στους ενδιαφερόμενους συγγραφείς αλλά μας ενδιαφέρει να είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στο θέατρο. Έργα συγγραφέων καταξιωμένων σε άλλο λογοτεχνικό αντικείμενο, εκτός του θεάτρου, είναι καλοδεχούμενα. Τα έργα παραδίδονται ιδιοχείρως σε δύο (2) αντίγραφα στο Βυρσοδεψείο, Ορφέως 174, Βοτανικός, και ώρες 14:00-16:00 με προηγούμενη τηλεφωνική συνεννόηση στο 2103453203. Ταυτόχρονα, αποστέλλονται και ηλεκτρονικά στη ηλεκτρονική διεύθυνση: vyrsoplays@gmail.com

2ον- Ανάγνωση. H δραματουργική ομάδα του εργαστηρίου διαβάζει τα έργα και επιλέγει εκείνα που ενδείκνυνται περισσότερο για το 6ήμερο εργαστήριο που θα ακολουθήσει με κριτήρια: Πρώτον, τη λογοτεχνική τους αξία, δεύτερον, την πρωτοτυπία τους ως προς τη φόρμα και τρίτον, τη συνομιλία τους με την εποχή.

3ον- 6ήμερο σεμινάριο επί σκηνής με καλλιτέχνες του Βυρσοδεψείου: 10 - 16 Ιουνίου, 3 ώρες / μέρα (17:00-20:00). Το εργαστήριο θα διεξαχθεί με άξονα τα κείμενα που θα επιλεγούν με τη συμμετοχή των συγγραφέων τους αλλά θα είναι ανοιχτό σε όλους όσους υπέβαλαν τα κείμενά τους προς ανάγνωση, ανεξάρτητα από το αν επιλέχθηκαν ή όχι. Επίσης το εργαστήριο αυτό μπορούν να παρακολουθήσουν σκηνοθέτες, θεατρολόγοι, ηθοποιοί, φοιτητές δραματικών σχολών, και εν γένει όλοι όσοι ενδιαφέρονται για στις δυνατότητες και τις προοπτικές της θεατρικής γραφής στην Ελλάδα σήμερα.


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1ο & 2ο στάδιο (διαδικασία ανάγνωσης και επιλογής): 20 ευρώ / άτομο.

3ο στάδιο (workshop επί σκηνής): 100 ευρώ / άτομο.

Βυρσοδεψείο
Ορφέως 174
210-3453203
vyrsoplays@gmail.com


www.onlytheater.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...