Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Απονεμήθηκαν τα θεατρικά βραβεία Olivier

Ο Τζουντ Λο και η Κρίστιν Σκοτ Τόμας, δεν είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν τα ευχαριστήρια σημειώματα που είχαν προετοιμάσει, ενώ το Almeida… σάρωσε.
Τα φετινά Olivier Awards μας επιφύλασσαν ουκ ολίγες εκπλήξεις. Οι λόγοι; Τα μεγάλα ονόματα, ο Τζουντ Λο και η Κρίστιν Σκοτ Τόμας, δεν είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν τα ευχαριστήρια σημειώματα που είχαν προετοιμάσει –έμειναν με τη χαρά της υποψηφιότητας-, ενώ ένα «περιφερειακό» θέατρο του βόρειου Λονδίνου, το Almeida, σάρωσε τα βραβεία εις βάρος των μεγαθηρίων του Γουέστ Εντ.
Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το Almeida Theatre, ένα θέατρο μόλις 325 θέσεων στο Ίσλινγκτον, ήταν ο μεγάλος νικητής των φετινών βραβείων. Κατέκτησε οκτώ διακρίσεις για δύο παραγωγές του, το πολιτικό δράμα «Chimerica» της Λούσι Κίρκγουντ -βραβεία καλύτερου νέου έργου και καλύτερης σκηνοθεσίας- και τους «Βρυκόλακες» του Ίψεν. Στην πρωταγωνίστρια του γνωστού ιψενικού δράματος, Λέσλι Μάνβιλ, απονεμήθηκε και το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για το 2014.

Main_rory_kinnear_and_lesley_manville_were_big_winners

Το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας πάλι παρέλαβε ο Ρόρι Κίερ για τον ρόλο του Ιάγου στη νέα παραγωγή του «Οθέλου» από το Εθνικό Θέατρο. Να σημειώσουμε ότι συνυποψήφιοί του ήταν ο Τζουντ Λο για τον «Ερρίκο Ε’» και ο Τομ Χίντλστον για τον «Κοριολανό».
Από τους κερδισμένους της βραδιάς ήταν και οι συντελεστές του μιούζικαλ «The Book of Mormon», οι οποίοι αποχώρησαν με τέσσερα βραβεία μεταξύ των οποίων και εκείνο του καλύτερου μιούζικαλ. Το έργο που περιγράφει τις περιπέτειες δύο μορμόνων ιεραποστόλων σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Ουγκάντα είχε αποσπάσει εννιά βραβεία Tony όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 2012, οπότε ο θρίαμβός του ήταν ο αναμενόμενος.
Και επειδή η πολλή σοβαρότητα βλάπτει, τους επίσημους προσκεκλημένους ανέλαβαν να διασκεδάσουν οι Μπένι Άντερσον και Μπγιόρν Ούλβεους των Abba. Οι δύο κύριοι άλλωστε έχουν κάθε λόγο να επαίρονται για τα θεατρικά τους κατορθώματα. Το μιούζικαλ «Mamma Mia!» που σκάρωσαν το 1999 σε συνεργασία με την θεατρική συγγραφέα Κάθριν Τζόνσον έχει κόψει μέχρι σήμερα 54 εκατομμύρια εισιτήρια παγκοσμίως και συμπληρώνει αισίως δεκαπέντε χρόνια επιτυχίας στη λονδρέζικη σκηνή.
www.tospirto.net/Λήδα Πιμπλή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...