Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Θεατρικές Συναντήσεις 2014 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

Αρχίζουν στις 25 Απριλίου οι «Θεατρικές Συναντήσεις»-2014, το εαρινό θεατρικό φεστιβάλ του Δήμου Καλαμαριάς. Η διοργάνωση αυτή ξεκίνησε το 2008, με καλλιτεχνική διεύθυνση του Θανάση Παπαγεωργίου. Στα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν, οι «Συναντήσεις» έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό της Καλαμαριάς και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης να δει στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» σημαντικές παραστάσεις ποιοτικού θεάτρου από την Αθήνα και άλλες πόλεις.

Φέτος οι «Θεατρικές Συναντήσεις» αρχίζουν τη δεύτερή τους περίοδο, με μια μικρότερης διάρκειας αλλά πυκνή σε καλλιτεχνικά γεγονότα διοργάνωση, σταθερά προσανατολισμένη στις σύγχρονες θεατρικές αναζητήσεις, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Απριλίου ως τις 11 Μαΐου, με υπεύθυνο καλλιτεχνικού προγράμματος τον Νικηφόρο Παπανδρέου. 

Στο διάστημα αυτό θα παρουσιαστούν στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» πέντε θεατρικά σχήματα, για δύο βραδιές το καθένα, με παραστάσεις υψηλού επιπέδου που παίχτηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία στην Αθήνα και προκάλεσαν ενθουσιώδη σχόλια της κριτικής. 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των «Θεατρικών Συναντήσεων»-2014 έχει ως εξής:

• Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Απριλίου:
«Οι Χαλασοχώρηδες» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου.


Μια ξεκαρδιστική πολιτική σάτιρα που εκτυλίσσεται στο νησί του Παπαδιαμάντη τις παραμονές των εκλογών, αναδεικνύοντας (από τότε!) τις παθογένειες του νέου ελληνικού κράτους. Παίζουν: Ελισσαίος Βλάχος, Παύλος Εμμανουηλίδης, Ροζαμάλια Κυρίου, Αγγελική Μαρίνου, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Παναγιώτης Σούλης.
• Δευτέρα 28 & Τρίτη 29 Απριλίου:
«Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», του Ουΐλλιαμ Σαίξπηρ, από το Θέατρο 104, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, με την Αθηνά Μουστάκα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή.


Δύο χαρισματικοί νέοι ηθοποιοί παίζουν όλους τους ρόλους της ελισαβετιανής τραγικωμωδίας, αυτής της πιο διάσημης ερωτικής ιστορίας όλων των εποχών, σ’ ένα αδιάκοπο παιχνίδι μεταμορφώσεων.

• Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Μαΐου:
«I love U».


Η Ελένη Ουζουνίδου ερμηνεύει Λούλα Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος τη συνοδεύει στο πιάνο. Συμμετέχει ο Χρήστος Γεροντίδης. Ένα ταξίδι στον παλλόμενο κόσμο της Λούλας Αναγνωστάκη, με συναρπαστικά πρόσωπα γυναικών που ταλαντεύονται ανάμεσα στην παραίτηση και την ελπίδα.


• Τρίτη 6 & Τετάρτη 7 Μαΐου:
Η Αφροδίτη με τη γούνα του David Ives, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου.


Μια ψυχολογική κωμωδία θεάτρου μέσα στο θέατρο, βασισμένη στο παλιό (19ος αι.) ομότιτλο μυθιστόρημα του Ζάχερ-Μαζόχ (από όπου προήλθε και ο όρος μαζοχισμός). Η Βίκυ Παπαδοπούλου και ο Γιώργος Παπαγεωργίου στη μάχη των φύλων και των ρόλων. 
• Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Μαΐου:
«Περσινή αρραβωνιαστικιά» της Ζυράννας Ζατέλη, από τη θεατρική ομάδα Elephas Tiliensis, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου.


Για πρώτη φορά μεταφέρεται στη σκηνή το πρώτο βιβλίο της Ζυράννας Ζατέλη, που αγαπήθηκε όσο λίγα λογοτεχνικά έργα και καθιέρωσε αμέσως τη συγγραφέα του. Ένα ποιητικό παραμύθι που μιλά με τρόπο υπαινικτικό, αλλά και ωμό, για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, τις μύχιες σκέψεις, τις κρυφές επιθυμίες, τον φόβο και την έλξη του θανάτου, τη σύνδεση της καθημερινής πραγματικότητας με το μεταφυσικό, τη φαντασία και τη μαγεία.Παίζουν: Ξένια Θεμελή, Σύρμω Κεκέ, Τατιάνα Άννα Πίττα.

Έπειτα από τις «Θεατρικές Πρεμιέρες» τον περασμένο Φεβρουάριο, που ήταν αφιερωμένες στις θεατρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» γίνεται για ένα δεκαπενθήμερο, με τις «Θεατρικές Συναντήσεις», ο χώρος όπου «συναντιούνται» μερικές από τις σημαντικότερες ελληνικές θεατρικές παραγωγές της χρονιάς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”, Μεταμορφώσεως 7-9, Καλαμαριά.
Έναρξη παραστάσεων: 9 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 12 €, μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, κλπ.) 8 €.
Προπώληση:
• ταμείο Θεάτρου “Μελίνα Μερκούρη” (τηλ. 2310.458591): 11-2 & 6-9
• βιβλιοπωλείο “Ιανός” (Αριστοτέλους 7): 9 π.μ.- 9 μ.μ.
Τηλεφωνικές κρατήσεις:
πρωί 11-2: τηλ. 2310.860708 & 2310.458591, απόγευμα 6-9: τηλ. 2310.458591

www.kulturosupa.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...