Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Σεμινάριο: ''Το σώμα και ο λόγος του ηθοποιού''


«Το σώμα και ο λόγος του ηθοποιού» Κτίζοντας ένα ρόλο: Κάλιμπαν και Άριελ από την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ.

Το Θέατρο και η Τέχνη του ηθοποιού πηγάζουν από μια πνευματική διάσταση που το κύριο ρεύμα στον Δυτικό μας πολιτισμό διστάζει να αναγνωρίσει σήμερα.

Η Τέχνη του ηθοποιού βασίζεται κυρίως στη συνειδητότητα του σώματος και του λόγου του. Η εκπαίδευση του ηθοποιού για μία συνειδητή δημιουργική διαδικασία ταυτίζεται μ΄ένα ταξίδι για την ανακάλυψη του συνειδητού Εαυτού, του κέντρου μέσα στο Είναι του. Είναι ακριβώς αυτό το εσωτερικό κέντρο που αποτελεί τη στέρεη βάση και την αφετηρία για την εξερεύνηση του χαρακτήρα στον κάθε ρόλο.


 Κτίζοντας ένα ρόλο: Κάλιμπαν και Άριελ από την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ.

Πιστεύοντας ότι η εξάσκηση της τέχνης του ηθοποιού πρέπει να περιλαμβάνει μια μεθοδολογία που θα υποστηρίζει το ταξίδι για μια αίσθηση αληθινής ταυτότητας, η Βίκυ Παναγιωτάκη και η Κατερίνα Βλάχου συνδυάζουν την Τεχνική Alexander με την Τέχνη του Προφορικού Λόγου (Sprachgestaltung) όπως δόθηκε από τον R. Steiner, καθώς και ασκήσεις από τον M. Chekov και θα πραγματοποιήσουν ένα εργαστήριο με άξονα δουλειάς τους χαρακτήρες του Κάλιμπαν και του Άριελ, από την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ.

· Έναρξη σεμιναρίου: 7 Μαΐου.

· Ώρες και ημερομηνίες: Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 14.00 – 17.00 στις 7, 9, 14, 16, 21, 23, 28 και 30 Μαΐου. Συνολική διάρκεια του σεμιναρίου 24 ώρες.

· Χώρος: SIU NIM TAO studio, Ζωοδόχου Πηγής 17, Εξάρχεια.

· Κόστος: 120 €.

· Εγγραφές: Θα πρέπει να σταλεί η αίτηση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση yorgosonisiforou@gmail.com μαζί με σύντομο βιογραφικό ως τις 24 Απριλίου.

· Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977944849


www.onlytheater.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...