Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

«Σμύρνη μου αγαπημένη»: Τα πρώτα ονόματα της παράστασης

Ανακοινώθηκε το βασικό καστ της παραγωγής που θα φιλοξενηθεί από τον Οκτώβριο του 2014 στο «Θέατρον».
Μιμή Ντενίση,  Κώστας Βουτσάς, Τάσος Νούσιας,  Μιχάλης Μητρούσης, Χριστίνα Αλεξανιάν, Κρατερός Κατσούλης, Δημήτρης Μακαλιάς, Κατερίνα Γερονικολού, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Νέδη Αντωνιάδη, Αναστασία Σκοπελίτη και  Νέλη Αλκάδη. Αυτοί είναι μέχρι στιγμής οι πρωταγωνιστές της παραγωγής του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού  «Σμύρνη μου αγαπημένη»,  που  θα κάνει πρεμιέρα  τον Οκτώβριο του 2014 στο «ΘΕΑΤΡΟΝ».
Main_%ce%a3%ce%9c%ce%a5%ce%a1%ce%9d%ce%97_1

Επί σκηνής στην παράσταση θα ερμηνεύει ζωντανή μουσική η Εστουντιαντίνα ενώ τα τραγούδια θα ερμηνεύει η Νατάσα Θεοδωρίδου.
Στο θεατρικό έργο για την Σμύρνη και την ιστορία της, μια αρχόντισσα, η Φιλιώ, θυμάται και νοσταλγεί τη ζωή της εκεί. Ο άντρας της φανατικός Έλληνας και Βενιζελικός όπως και ο πατέρας της και τα παιδιά της, ζουν με το όνειρο της Μεγάλης Ιδέας. Ο αδελφός του και η οικογένεια του, επίσης πετυχημένοι έμποροι, Βασιλικοί και φανατικοί Μικρασιάτες θέλουν την Σμύρνη αυτόνομη.  Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο οικογένειες, η αρμονική συνύπαρξη με Τούρκους και Λεβαντίνους, οι ανεκπλήρωτοι, απαγορευμένοι έρωτες ανάμεσα στις διαφορετικές φυλές, τα γλέντια τους, τα τραγούδια, τα όνειρά τους, κυριαρχούν στο έργο.
Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Μιμής Ντενίση, τα σκηνικά – κοστούμια του Γιώργου Πάτσα, η μουσική και οι ενορχηστρώσεις του Αντρέα Κατσιγιάννη, οι κινηματογραφικές προβολές του Χρήστου Δήμα και οι χορογραφίες της Μάρως Μαρμαρινού.
www.tospirto.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...