Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Γιάννης Χουβαρδάς και Χρήστος Λούλης με «Αμλετ» το χειμώνα στη Στέγη

Ο σκηνοθέτης θα παρουσιάσει το σαιξπηρικό έργο αναθέτοντας τον κεντρικό ρόλο στο σταθερό πρωταγωνιστή του.
Σε μεγάλο οργανισμό τον περιμέναμε και σε μεγάλο οργανισμό θα τον δούμε. Ο λόγος για τον Γιάννη Χουβαρδά, που όπως όλα δείχνουν θα σκηνοθετήσει το χειμώνα τη μεγάλη ελληνική παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών – κι όχι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπως ακουγόταν πριν από μερικούς μήνες.
Main_slider

Ο σημαντικός σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου προχωράει στην πρώτη του συνεργασία με την πολιτιστική κοιτίδα της Συγγρού με ένα μεγαλειώδες έργο στη διάθεσή του. Θα σκηνοθετήσει τον «Άμλετ» του Σαίξπηρ αναθέτοντας τον κεντρικό ρόλο στο σταθερό πρωταγωνιστή του Χρήστο Λούλη. 
Η ματιά του Χουβαρδά πάνω στην ιστορία του πρίγκιπα της Δανίας έρχεται σχετικά γρήγορα μετά την δουλειά του στον επίσης σαιξπηρικό «Περικλή». Ήταν χειμώνας του 2011 όταν παρουσίασε στην κεντρική σκηνή του κτηρίου Τσίλλερ το σπάνια παιζόμενο έργο του Σαίξπηρ, ανέβασμα το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στo Λονδίνο όπου και διοργανώθηκε το Globe to Globe Festival το καλοκαίρι του 2012. Κι εκεί τον ομώνυμο ρόλο είχε ενσαρκώσει ο Χρήστος Λούλης.
www.tospirto.net/Στέλλα Χαραμή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...