Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί την Αμαλία Αρσένη στο «Η Κοιμωμένη ξύπνησε»

Η παιδική παράσταση των Καλογεροπούλου-Μοσχόπουλου επιστρέφει το καλοκαίρι από το Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2006, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και στη συνέχεια ανέβηκε στη Μικρή Πόρτα, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Οκτώ χρόνια μετά, «Η κοιμωμένη ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου επιστρέφει. Η παιδική παράσταση θα αποτελέσει την καλοκαιρινή παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.
Main_slider

Πρόκειται για διασκευή του γνωστού παραμυθιού, με τη μεταφορά της υπόθεσής του στη σύγχρονη πραγματικότητα, αφού η μαγεμένη βασιλοπούλα δεν ξυπνά σε έναν κόσμο με νεράιδες, πύργους και πριγκιπόπουλα, αλλά στο σημερινό, αυτόν με τους αυτοκινητοδρόμους, την τηλεόραση και τα κινητά τηλέφωνα.
Κι ενώ οι συζητήσεις για τη στελέχωση του θιάσου συνεχίζονται, ο πρωταγωνιστικός ρόλος έχει ήδη κλείσει. Η νεαρή ηθοποιός Αμαλία Αρσένη -κόρη της Λούκας Κατσέλη και του Γεράσιμου Αρσένη- θα υποδυθεί την Ωραία Κοιμωμένη, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Ιωάννα Παππά, που ενσάρκωσε την ηρωίδα στο πρώτο ανέβασμα του έργου.
Να σημειωθεί πως το Θέατρο του Νέου Κόσμου θα περιοδεύσει με την παράσταση ανά την Ελλάδα, δίνοντας, μάλιστα, -στη λογική του Θεάτρου αλληλεγγύης για παιδιά, που υπηρετεί εδώ και δώδεκα χρόνια- τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν δωρεάν όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν εισιτήριο.

www.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...