Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Σταύρος Σβήγκος, Ορέστης Τζιόβας και Σπύρος Γραμμένος στο «Η Κοιμωμένη ξύπνησε»

Η παιδική παράσταση των Καλογεροπούλου – Μοσχόπουλου που επιστρέφει το καλοκαίρι σε Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου… στελεχώνεται.
«Η Κοιμωμένη ξύπνησε» αποτελεί την καλοκαιρινή παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Πρόκειται για την παιδικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου (διασκευή του γνωστού παραμυθιού, με τη μεταφορά της υπόθεσής του στη σύγχρονη πραγματικότητα), που πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2006, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και στη συνέχεια ανέβηκε στη Μικρή Πόρτα, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
Main_slider
Κι ενώ οι συζητήσεις για τη στελέχωση του θιάσου συνεχίζονται, μερικά ονόματα έχουν ήδη κλείσει. Η Αμαλία Αρσένη θα ερμηνεύσει (όπως έχουμε ξαναγράψει) τον πρωταγωνιστικό ρόλο της μαγεμένης βασιλοπούλας, ενώ στο πλευρό της θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Σβήγκος, ο Ορέστης Τζιόβας και η νεαρή ηθοποιός Ευαγγελία Συριοπούλου. Τη μουσική της παράστασης θα επιμεληθεί ο Σπύρος Γραμμένος, ο οποίος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές για την εμπνευσμένη σύνθεσή του για την παραγωγή του Θεάτρου Τέχνης, «Αλμανάκ».

«Η Κοιμωμένη ξύπνησε» θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη Ιουνίου στην Αθήνα (προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό το πού). Στη συνέχεια, θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα, σε περισσότερες από 50 πόλεις, για να ολοκληρώσει τον κύκλο των παραστάσεών της το Σεπτέμβριο στην πρωτεύουσα. Να σημειωθεί πως το Θέατρο του Νέου Κόσμου -στη λογική του Θεάτρου αλληλεγγύης για παιδιά, που υπηρετεί εδώ και δώδεκα χρόνια- θα προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν εισιτήριο.
www.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...