Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Σεμινάριο Υποκριτικής και Κινητικού Αυτοσχεδιασμού με τον Δημήτρη Μυλωνά και τη Θάλεια Δήτσα


Η Εταιρεία Θεάτρου ''Εν Δράσει'' διοργανώνει σεμινάριο υποκριτικής και κινητικού αυτοσχεδιασμού με βάση το ''Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας '' του Ουίλλιαμ Σαίπξηρ.

Υποκριτική:
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η προσέγγιση του ρόλου και της σκηνικής δράσης μέσω της μεθόδου υποκριτικής του Μιχαήλ Τσέχωφ. Με βάση το κείμενο του Σαίξπηρ θα εξερευνήσουμε και θα εφαρμόσουμε βιωματικά ένα γλωσσάρι υποκριτικής με συγκεκριμένα εργαλεία όπως ο αυτοσχεδιασμός, το συμβάν, ο εσωτερικός μονόλογος, η επαλήθευση της πρώτης ατάκας κλπ.
Ανιχνεύοντας λοιπόν τα εργαλεία του Μιχαήλ Τσέχωφ θα επαναπροσεγγίσουμε την υποκριτική ως επιστήμη, ως μια διαδικασία δηλαδή με μεθοδολογία, που προσφέρει στον ηθοποιό γερή βάση
για το χτίσιμο της ερμηνείας.

Η Εταιρεία Θεάτρου ''Εν Δράσει'' διοργανώνει σεμινάριο υποκριτικής και κινητικού αυτοσχεδιασμού με βάση το ''Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας '' του Ουίλλιαμ Σαίπξηρ.


Κινητικός αυτοσχεδιασμός:

Κινησιολογικά θα χρησιμοποιήσουμε υλικό από το ευρύ φάσμα του κινητικού αυτοσχεδιασμού:

Butoh, σωματικές πρακτικές (somatics), σωματικό θέατρο, ομαδικός αυτοσχεδιασμός. Επιδίωξη είναι η διεύρυνση της αντίληψης των σωματικών και νοητικών δράσεων, η αυξημένη συνειδητότητα, η ετοιμότητα, επαφή με τον εαυτό μας και την ομάδα στο εδώ και τώρα.

Μέσα λοιπόν από το συνδυασμό του αυτοσχεδιαστικού πεδίου και της υποκριτικής τέχνης αναδεικνύονται δράσεις με άξονα την αμεσότητα, τη φαντασία, την ετοιμότητα (δράση- αντίδραση), την παρουσία, τον λόγο ως δράση που υπηρετεί τη θεατρική συνθήκη , την ατμόσφαιρα της θεατρικής πράξης, τον εσωτερικό και εξωτερικό ρυθμό κλπ. Η μέθοδος οδηγεί σε μία ολιστική προσέγγιση του ρόλου, αφυπνίζοντας ολόκληρο το ψυχοσωματικό υλικό μας.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα γίνει ανοιχτή παρουσίαση στο κοινό, στον χώρο τέχνης '14η μέρα'.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές Δραματικών σχολών, σχολών Χορού, ηθοποιούς, χορευτές, performers και σε ανθρώπους με εμπειρία και ενδιαφέρον για τις παραστατικές τέχνες.

Συντονίζουν: Δημήτρης Μυλωνάς και Θάλεια Δήτσα 

Διάρκεια: 3 Σαββατοκύριακα: 3-4/ 10-11/ 17-18 Μαΐου
Ώρες: 11.00 πμ – 15.00 πμ

Τόπος διεξαγωγής: Χώρος Τέχνης '14η Μέρα', Καλλιρρόης 10 (αρχή Βουλιαγμένης)
(πλησίον μετρό Ακρόπολη) http://www.14mera.gr/
https://www.facebook.com/14Mera

Κόστος: 120 ευρώ, 90 ευρώ για άνεργους και φοιτητές με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας και κάρτας ανεργίας.
Για κατοχύρωση θέσης είναι απαραίτητη η κατάθεση προκαταβολής του ποσού των 40 ευρώ στον ακόλουθο λογαριασμό έως τις 25 Απριλίου: 
203/748828-90, IBAN: GR8801102030000020374882890, κάτοχος ΔΗΤΣΑ ΘΑΛΕΙΑ .

Επικοινωνία:
Δημήτρης Μυλωνάς :  6937526800
Θάλεια Δήτσα: 6979 309870
e-mail: endrasei7@yahoo.gr 

Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει:
http://endrasei.com/

https://www.facebook.com/endrasei7

Η Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2014 από τους Δημήτρη Μυλωνά, Άννα Ελεφάντη και Θάλεια Δήτσα.
Σκοπός της είναι η εν δράσει προσέγγιση της θεατρικής πράξης.
Από τις 20 Φεβρουαρίου παρουσιάζει την πρώτη της παραγωγή Γράμματα αγάπης στον Στάλιν του Ισπανού δραματουργού Χουάν Μαγιόργκα σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ στο STUDIO Μαυρομιχάλη.

Δημήτρης Μυλωνάς
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ/ΗΘΟΠΟΙΟΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής του Κώστα Καζάκου και του τμήματος Finance and Accounting (Deree College). Ως ηθοποιός έχει δουλέψει με αξιόλογους σκηνοθέτες όπως: Στάθης Λιβαθινός, Σπύρος Ευαγγελάτος, Κώστας Τσιάνος, Λίλλυ Μελεμέ, Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Λιγνάδης κ.α. Αποτέλεσε μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Στάθη Λιβαθινο το 2000-2007. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Ανατόλι Βασίλιεφ, την Ιρίνα Πρόμπτοβα ,τον Αντρέϊ Στσούκιν και τον Νικολάϊ Κάρπωφ, καθηγητές του
Ινστιτούτου GITIS της Μόσχας. 


Θάλεια Δήτσα
ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ
Η Θάλεια Δήτσα μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, οπού σπούδασε Φυσική και ασχολήθηκε εντατικά με τον χορό. Στη συνέχεια συνεργάστηκε σταθερά με την ομάδα χοροθεάτρου 14η μέρα της Μαρίας Αγγέλου(2001-2009). Ολοκλήρωσε με έπαινο μεταπτυχιακές σπουδές στη χορογραφία στη Μ. Βρετανία. Ως performer συνεργάστηκε με την ομάδα Συν+εργασία-Αιμιλία Μπουρίτη και σε χορευτικά έργα των Αφρ. Βερβενιώτη και Sumako Koseki. Έχει χορογραφήσει τα μικρά χορευτικά έργα A road to the world, Long Roads, Beyond the movement an animal, Beyond an animal the sound και έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις Ερωτόκριτος, Θίασος Ηλία Καρελλά, Τόπος H2O, ομάδα Μαύρο Σκυλί, Μία τρελή Μέρα, Θίασος Σαλτιμπάγκοι. Έχει εκπαιδευτεί επαγγελματικά στη διδασκαλία της μεθόδου Pilates στο κέντρο Ilium Center Of Light της Jenny Colbourne στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων με Έλληνες και ξένους χορογράφους. Έχει ασχοληθεί εντατικά με το Butoh, με σωματικές πρακτικές (somatics) παρακολουθώντας εκπαιδεύσεις στο Body-Mind Centering στην Αμερική και την Ελλάδα, μέθοδο Franklin-ιδεοκίνηση, ενώ παρακολουθεί περιοδικά μαθήματα και σεμινάρια της τεχνικής Feldenkrais. Διδάσκει Pilates, κίνηση και αυτοσχεδιασμό. Στην έρευνα της εμπνέεται από την παράδοση του Butoh, των σωματικών πρακτικών(somatics), του σωματικού


www.onlytheater.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...