Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

«Άμλετ» από την «Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων» στο θέατρο Πορεία

Η ομάδα του Χρήστου Θεοδωρίδη και της Ξένιας Θέμελη ανεβάζει το έργο του Σαίξπηρ από 28 Απριλίου.
Συστήθηκε στο θεατρικό κοινό το Μάιο του 2009 και έγινε γνωστή μέσα από μικρές παραγωγές, όπως ο «Παρθενώνας» και το «Ως το τέλος». Στην τέταρτη παραγωγή της, η «Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων» στρέφεται, τώρα, στους κλασικούς θεατρικούς συγγραφείς. Δοκιμάζεται μέσα από το λόγο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και καταπιάνεται με το ίσως πιο αινιγματικό έργο του, τον «Άμλετ».

Η παράσταση της ομάδας του Χρήστου Θεοδωρίδη και της Ξένιας Θέμελη ανεβαίνει από 28 Απριλίου στο θέατρο Πορεία. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Ντένης Μακρής, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το «Συρανό» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου και τον «Ηρακλή μαινόμενο» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Παναγιώτης Εξαρχέας, Ξένια Θεμελή, Κώστας Κορωναίος, Κατερίνα Πατσιάνη, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Τατιάνα-Άννα Πίττα, Σαμψών Φύτρος και Σπύρος Χατζηαγγελάκης. 
Τους ηθοποιούς της ομάδας πλαισιώνει ζωντανή ορχήστρα μουσικών, ενώ να σημειωθεί πως η ομάδα βασίστηκε για το ανέβασμα του «Αμλετ» στη μετάφραση της Ιζαμπέλας Κωνσταντινίδου. Τη μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Χρήστος Θεοδωρίδης και τη χορογραφία η Ξένια Θεμελή.
Info: Από 28 Απριλίου έως 27 Μαΐου. Θέατρο Πορεία: Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλ. Βικτωρίας, Αθήνα, 210 8210991, 210 8210082. Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15. Τιμές εισιτηρίου: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό-νεανικό-ανέργων), 5 ευρώ (ατέλεια)
ww.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...