Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Judi Dench και Jude Law υποψήφιοι για τα βραβεία Olivier

Οι υποψηφιότητες για τα πιο σημαντικά θεατρικά βραβεία που απονέμονται στη Μεγάλη Βρετανία, ανακοινώθηκαν.
Το Λονδίνο είναι πάντα η θεατρική πρωτεύουσα της Ευρώπης –ακόμα και σταρ του Χόλιγουντ όπως η Νικόλ Κίντμαν θεωρούν τιμή τους να συμμετέχουν σε παραγωγές στο West End παρά το ξεβόλεμα που αυτό συνεπάγεται. Οπότε και ο συναγωνισμός για τα Olivier (εκ του Λόρενς Ολίβιε), τα πιο σημαντικά βρετανικά θεατρικά βραβεία που θεσπίστηκαν το 1976, είναι σκληρός, σκληρότατος.

Όλα αυτά, θα πείτε, δεν αποτελούν είδηση. Η είδηση είναι ότι μόλις ανακοινώθηκαν οιποψηφιότητες για τα φετινά Olivier, τα οποία θα απονεμηθούν την Κυριακή 13 Απριλίου. 

Main_slider_2

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν δύο ονόματα. Αυτό της Τζούντι Ντεντς, η οποία είναι υποψήφια για την ερμηνεία της στο έργο του Τζον Λόγκαν «Peter and Alice», όπου υποδύεται την Άλις Λίντελ Χάργκριβς, το κορίτσι που ενέπνευσε στον Λιούις Κάρολ το έργο «Οι περιπέτειες της Αλίκης στον κόσμο των θαυμάτων». Και εκείνο του Τζουντ Λο, ο οποίος ήταν ο Ερρίκος Ε΄ στην πρόσφατη παραγωγή του γνωστού σεξπιρικού έργου από τον θίασο Michael Grandage. 
Αμφότεροι οι ηθοποιοί έχουν απασχολήσει πρόσφατα τα Μέσα –η Τζούντι Ντεντς ανακοίνωσε ότι λόγω προβλήματος στα μάτια δεν μπορεί πλέον να διαβάσει, ενώ ο Τζουντ Λο ενέχεται στην υπόθεση υποκλοπής τηλεφώνων από την εφημερίδα News of the World που εκδικάζεται αυτή την εποχή στο Λονδίνο- οπότε οι υποψηφιότητες τους παρουσιάζουν πρόσθετο ενδιαφέρον για το κοινό που περιμένει με αγωνία την έκβαση της μάχης.
www.tospirto.net/Λήδα Πιμπλή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...