Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Η «Αντιγόνη» από το Φεστιβάλ Αθηνών στο… Παρίσι

Προσκεκλημένη της Unesco είναι η site specific παράσταση της Νατάσσας Τραινταφύλλη.
Η site specific παράσταση της Νατάσσας Τριανταφύλλη «Αντιγόνη» που αξιοποίησε πέρυσι ιδανικά το αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, ζει άλλη μια σημαντική στιγμή μετά την παρουσίασή της στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Η ανάγνωσή της πάνω στην τραγωδία του Σοφοκλή θα είναι το πανηγυρικό κλείσιμο των εκδηλώσεων της Ελληνικής Προεδρίας, στις 12 Ιουνίου στο Παρίσι. 

Ύστερα από πρωτοβουλία της πρέσβειράς μας στην Unesco Κατερίνας Δασκαλάκη – η οποία και την είχε παρακολουθήσει  κατά την διάρκεια του Ελληνικού Φεστιβάλ – η παραγωγή θα παρουσιαστεί για μια βραδιά στην αίθουσα συνεδριάσεων των κεντρικών εγκαταστάσεων της Unesco στην πόλη του Φωτός. 
Η Νατάσσα Τριανταφύλλη έχει ήδη επισκεφθεί το χώρο που θα φιλοξενήσει την «Αντιγόνη» της και παρά τις διαφορές με το Μπενάκη θα διατηρήσει την εξέλιξη της δράσης σε δύο επίπεδα υιοθετώντας μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση. 
Στον ομώνυμο ρόλο θα εμφανιστεί η Λένα Παπαληγούρα, ως Κρέοντας ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος και μαζί τους οι Λυδία Φωτοπούλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ορφέας Αυγουστίδης, Χρήστος Σαπουντζής.
www.tospirto.net/Στέλλα χαραμή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...