Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Κουκλοθέατρο στη νοηματική

Το Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού παρουσιάζει τρεις παραστάσεις για θεατές με προβλήματα ακοής.
Μια ιδιαίτερα αξιέπαινη πρωτοβουλία φιλοξενείται για τρία Σάββατα στο θέατρο «Olvio». Ο λόγος, για τις παραστάσεις του έργου κουκλοθεάτρου «Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα» συνοδεία ταυτόχρονης διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα. 

Συγκεκριμένα, στην παράσταση που ετοίμασε το Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού σε εμψύχωση-αφήγηση Ελένης Παναγιώτου και Νίκου Τόμπρου, η διερμηνέας-ηθοποιός Ελένη Γιαννακοπούλου θα βρίσκεται επί σκηνής, όπου, ακολουθώντας σαν σκιά τις μαριονέτες και μαρότες που «ερμηνεύουν» το έργο, θα μεταφράζει ταυτόχρονα στη νοηματική για τους θεατές με προβλήματα ακοής (τεχνική shadow interpretation). 
Όσο για το έργο, «Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα» αφηγείται την ιστορία του Στρατή, ενός μικρού μυλωνά, που λατρεύει τη μουσική και το βιολί του και τολμάει να τα βάλει με τον σκληρό αφέντη της ιστορίας. Μιας ιστορίας που μιλάει για την ομορφιά της μουσικής και τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. 
Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Τόμπρου, το κείμενο του Δημήτρη Θεοχάρη, ενώ την πρωτότυπη μουσική του έργου συνέθεσε ο Μηνάς Εμμανουήλ. Το έργο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών και πάνω.
Info: 29 Μαρτίου, 5 και 12 Απριλίου στις 18:00 στο θέατρο «Olvio (Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, τηλ. 210-3414118). Εισιτήριο 8€.
www.tospirto.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...