Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

«Η ναύς των ονείρων» στον Κεραμεικό

Μια παράσταση που συνδυάζει το θέατρο με την ηλεκτρονική μουσική.
Ένα ελληνικό κείμενο συναντά τη μουσική. Μουσική με ηλεκτροακουστική αίσθηση. Αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης η μουσικοθεατρική παράσταση «Η ναυς των ονείρων» σε σκηνική σύνθεση-ερμηνεία από την Eυαγγελία Θαλασσινή και μουσική σύνθεση από τη Γεωργία Καλοδίκη. 
Το έργο αποτελεί «μια σκηνική σύνθεση εφτά εικόνων βασισμένη σε αποσπάσματα ερωτικών διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, συγκεκριμένα: «Όνειρο στο Κύμα», «Έρωτας στα Χιόνια», «Η Φαρμακολύτρια» και «Υπό την Βασιλικήν Δρυν».  
Main_%ce%97_%ce%9d%ce%91%ce%a5%ce%a3_%ce%a4%ce%a9%ce%9d_%ce%9f%ce%9d%ce%95%ce%99%ce%a1%ce%a9%ce%9d1

Τα αποσπάσματα αυτά έχουν αντληθεί από την Ανθολόγηση ερωτικών διηγημάτων του Χριστόφορου Λιοντάκη «Ερωτικός Παπαδιαμάντης» (εκδόσεις Πατάκη). Στην παράσταση ακούγεται επίσης το «Γράμμα στον κυρ-Αλέξανδρο» (κείμενο: Ευαγγελία Θαλασσινή)». 
Σύμφωνα με τους δημιουργούς της «Η ναυς των ονείρων»  «ως σύνθεση αποσπασμάτων ερωτικών διηγημάτων του Παπαδιαμάντη, δίνει έμφαση στον έρωτα και τη φύση, αγαπημένα θέματα του συγγραφέα, τα οποία και επιλέχθηκαν προκειμένου να υπενθυμίσουμε στον σημερινό θεατή πως το θαύμα δεν χάθηκε, αλλά είναι παρόν και δίπλα μας, αρκεί να θέλουμε να το ατενίσουμε».
Info: Η παράσταση «Η ναύς των ονείρων» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 28 Μαρτίου ως το Σάββατο 31 Μαρτίου, ώρα 21.30, στον «Κενό χώρο» (Αγησιαλάου 77α, Κεραμεικός)
www.tospirto.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...