Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

«Τοκ τοκ» και ψυχανάλυση με τον Κώστα Σπυρόπουλο

Η γαλλική κωμωδία «πατάει» με χιούμορ πάνω στις ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές του σήμερα.
Έξι άτομα με ποικίλες ψυχαναγκαστικές διαταραχές περιμένουν στο σαλόνι ενός διάσημου ψυχολόγου ως ασθενείς. Εκείνος καθυστερεί, καθώς βρίσκεται σε ταξίδι εκτός Αθηνών, με αποτέλεσμα τα έξι πρόσωπα να αρχίσουν να γνωρίζονται μεταξύ τους: ο Φώτης, που βωμολοχεί ασύστολα, ο Βασίλης, που πάσχει από αριθμομανία, η Νίτσα, που πάσχει από μικροβιοφοβία, η Μαρία που παρουσιάζει συμπτώματα πολλαπλής προσωπικότητας, η Λίλι, που επαναλαμβάνει κάθε της φράση δυο φορές και ο Μπάμπης, που εδώ η επιστήμη απλά σηκώνει τα χέρια ψηλά. 
Main_101012213448_8481

Όσο καθυστερεί ο γιατρός, οι ασθενείς χάνουν την υπομονή τους και αποφασίζουν να καλύψουν τον χαμένο χρόνο κάνοντας μόνοι τους ομαδική ψυχανάλυση –ήτοι group therapy- με απρόβλεπτες εξελίξεις. 
Πρόκειται για το κωμικό έργο «Toκ Toκ» του γάλλου συγγραφέα Laurent Baffie, το οποίο «πατάει» με χιούμορ πάνω στις ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές που αναπτύσσουν πολλοί άνθρωποι σήμερα, αλλά και στη σύγχρονη μόδα της ψυχανάλυσης και των ψυχιάτρων. 
Το έργο αυτό μέχρι στιγμής έχει παιχτεί σε πολλές χώρες, ξεκινώντας την πορεία του το 2005 από το Παρίσι, ενώ σήμερα ανεβαίνει στο θέατρο Ήβη σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου. 
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Κώστας Σπυρόπουλος, Χρήστος Βαλαβανίδης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Θωμαή Ανδρούτσου, Κατερίνα Γερονικολού και Ορφέας Παπαδόπουλος.
Info: Από 15 Νοεμβρίου. Θέατρο Ήβη, Σαρρή 27, Ψυρρή, 210-3215127.
www.tospirto.net/Λενιώ Αλεξίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...