Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Το ρεπερτόριο του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας

Φιλοξενεί τη νέα σεζόν έργα ευρωπαϊκού ρεπερτορίου, των Ίψεν, Μπρεχτ και Βίσνιεκ.
Σε έναν διάλογο μεταξύ νέων δημιουργών, αλλά και καταξιωμένων επαγγελματιών του θεάτρου, το νέο ρεπερτόριο της Οδού Κεφαλληνίας ποντάρει σε ξένο ρεπερτόριο και το διανθίζει με γνωστούς αλλά και νεοβάπτιστους συντελεστές του χώρου. Έτσι για τη νέα σεζόν, το θέατρο της Κυψέλης θα παρουσιάσει:
• Το έργο του Χένρικ΄Ιψεν, οι «Βρικόλακες», που επιφυλάσσει ρόλους-μικρά διαμαντάκια για τις ερμηνείες των ηθοποιών και στο σκηνοθετικό τιμόνι του βρίσκουμε τον Στάθη Λιβαθινό. Τους «δαιμονισμένους» χαρακτήρες του μεγάλου νορβηγού δραματουργού θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί: Μπέττυ Αρβανίτη, Γιώργος Κέντρος, Νίκος Χατζόπουλος, Μαρία Κίτσου και Κώστας Βασαρδάνης. Η παράσταση θα ανέβει στην Α΄ σκηνή του θεάτρου από 29 Νοεμβρίου σε μία νέα, σύγχρονη μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα και σε δραματουργική επεξεργασία του ιδίου και του σκηνοθέτη. (Τετάρτη 20.00, Πέμπτη-Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00, 21.15, Κυριακή 19.00)

• Η Φένια Παπαδόδημα σκηνοθετεί το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Η Εβραία», το οποίο ανεβάζει στη Β΄ σκηνή του θεάτρου σε δική της απόδοση κειμένου. Πιο επίκαιρο από ποτέ, το μονόπρακτο αυτό γράφτηκε στην περίοδο της εξορίας του συγγραφέα από τη Γερμανία ανάμεσα σε 24 άλλα κείμενα που έφεραν τον γενικό τίτλο «Τρόμος και αθλιότητα του τρίτου Ράιχ». Η παράσταση θα ανέβει από 16 Δεκεμβρίου κάθε Δευτέρα – Τρίτη με τους ηθοποιούς Ραφίκα Σαουίς και Μάκη Παππά.
• Η νέα σκηνοθέτης Μαρία Ξανθοπουλίδου θα ανεβάσει στη Β’ σκηνή του θεάτρου από 18 Νοεμβρίου, το έργο του Ρουμάνου συγγραφέα Ματέϊ Βίσνιεκ «Ζητείται κλόουν ηλικιωμένος», όπου τρεις άνεργοι κλόουν -προχωρημένης ηλικίας και γνωστοί από παλιά- συναντιούνται τυχαία σε έναν χώρο αναμονής απαντώντας όλοι σε μια αγγελία. Τους τρεις κλόουν ερμηνεύουν οι Νίκος Αλεξίου, Γρηγόρης Γαλάτης και Αλέξανδρος Μυλωνάς.
www.tospirto.net/Λενιώ Αλεξίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...