Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΟΥΖΕΡ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΚΡΟΤΟΦΣΚΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου θα γίνει η πρεμιέρα του ΜΑΟΥΖΕΡ του Χάινερ Μύλλερ, που σκηνοθετεί ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι. 
Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 10, 12, 13, 14, 18, 19, 20 Οκτωβρίου και αναμένεται να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες παραστάσεων του Μάουζερ για το 2013.Οι πρόβες άρχισαν στις 28 Αυγούστου με τη συμμετοχή Πολωνών ηθοποιών. Η σκηνοθεσία του Μάουζερ εντάσσεται στο πρόγραμμα Masters in Residence του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι, στο πλαίσιο του οποίου έχουν ήδη σκηνοθετήσει ο Πίτερ Μπρουκ, ο Εουτζένιο Μπάρμπα και ο Ανατόλι Βασίλιεβ. 
To 2009 ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και το Θέατρο Άττις είχαν συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ινστιτούτου με την παράσταση Αίας, η τρέλα, με masterclass και διαλέξεις. Το Φεστιβάλ με τον τίτλο The World as a Place of Truth, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο των δέκα χρόνων από το θάνατο του Γ. Γκροτόφσκι. Με παραστάσεις τους συμμετείχαν οι E. Barba, P. Bausch, P. Brook, L. Flaszen, K. Lupa, R. Schechner, T. Suzuki, K. Warlikowski, A. Wasiliev.
Με αφορμή την πρεμιέρα του Μάουζερ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο έργο του Θεόδωρου Τερζόπουλου, με την προβολή του ντοκυμαντέρ Θεάτρου Εγκώμιον του Δημήτρη Τρίκα, παλιότερων παραστάσεων του Θεάτρο Άττις και με ημερίδα αφιερωμένη στις παραστάσεις και τη μέθοδο του σκηνοθέτη.
 
Στις 14 Οκτωβρίου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Frank Raddatz Στο Λαβύρινθο, ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συναντά τον Χάινερ Μύλλερ (εκδ. Theater der Zeit), μεταφρασμένο στα πολωνικά από τη θεατρολόγο του Πανεπιστημίου της Κρακοβίας M. Sugiera. 
Στην Αθήνα η παράσταση Μάουζερ παρουσιάστηκε στο Θέατρο Άττις, συμπλήρωσε ένα θριαμβευτικό κύκλο sold out παραστάσεων, βραβεύτηκε από το κοινό και υμνήθηκε από τους κριτικούς. Βοηθός του Θεόδωρου Τερζόπουλου στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι θα είναι ο ηθοποιός του Θεάτρου Άττις, Αντώνης Μυριαγκός, που συμμετείχε στην παράσταση Μάουζερ. Τη μούσική έγραψε ο σταθερός συνεργάτης του Θεάτρου Άττις, ο συνθέτης Παναγιώτης Βελιανίτης.





www.attistheatre.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...