Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Σαίξπηρ for free από το Εθνικό θέατρο στην πλατεία Ομονοίας

Το Σάββατο 23 Απριλίου, από τις 11π.μ. μέχρι τις 11μ.μ., σε ένα κοντέινερ που θα στηθεί με τη συνδρομή του Δήμου Αθηναίων, στην πλατεία Ομονοίας, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και μεταφραστές θα ζωντανεύουν αποσπάσματα από τα σημαντικότερα έργα του άγγλου βάρδου, καλώντας τους επισκέπτες σε ένα συναρπαστικό ποιητικό ταξίδι με ελεύθερη είσοδο. 


Ο Άμλετ, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, ο Ριχάρδος Γ΄, ο Ιάγος, η Λαίδη Μάκβεθ, ο βασιλιάς Ληρ, ο Σάιλοκ, η Οφηλία, η Κορντέλια και άλλοι διάσημοι ήρωες του Βάρδου θα κατοικήσουν σε αυτό το «Δωμάτιο» για δώδεκα ώρες πνευματικής περιπέτειας.

Το ιδιαίτερο αυτό happening τιτλοφορείται «12 ώρες στο δωμάτιο του Σαίξπηρ»και πραγματοποιείται με τη φιλική συμμετοχή καλλιτεχνών, σε σύλληψη - επιλογή κειμένων της Λουίζας Αρκουμανέα, σκηνοθετική επιμέλεια της 'Εφης Θεοδώρου, επιμέλεια σκηνικού χώρου και κοστουμιών της Ελένης Μανωλοπούλου μουσική επιμέλεια του Θοδωρή Αμπαζή και του Χαράλαμπου Γωγιού, με τη συμμετοχή των σπουδαστών της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Το πρωτότυπο πρότζεκτ του Εθνικού θεάτρου της Ελλάδας πραγματοποιείται με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, γεγονός που εορτάζεται απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη με παραστάσεις αλλά και περιπατητικά happening, εκθέσεις και συνέδρια, ακόμη και ειδικά γαστρονομικά μενού, όπως το «Culinary Complete Works» στο Σικάγο, όπου επαγγελματίες σεφ χρησιμοποιούν τα έργα του Βάρδου ως έμπνευση για τη δημιουργία ενός ή περισσότερων πιάτων!

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διατίθενται αυθημερόν στο χώρο δράσης με σειρά προτεραιότητας. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο «Δωμάτιο του Σαίξπηρ» θα είναι 20΄.

www.athinorama.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...