Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

«Ορέστεια» δια χειρός Χουβαρδά στην Επίδαυρο

Τα ωραία νέα ταξιδεύουν γρήγορα και μας γεμίζει ελπίδα το γεγονός ότι μια από τις ελληνικές παραγωγές που θα δούμε στην Επίδαυρο θα είναι η «Ορέστεια» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.



Ο γοργός ρυθμός είναι μονόδρομος για τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι του Ελληνικού Φεστιβάλ και μέσα στον απόηχο της παραίτησης Φαμπρ καλείται να επιλέξει, τάχιστα, τις παραγωγές που θα φιλοξενήσει ο θεσμός αυτό το καλοκαίρι. 

Οι πληροφορίες μας, θέλουν τον εμπνευσμένο και μεθοδικό, σοβαρό όσο και τολμηρό Γιάννη Χουβαρδά να σκηνοθετεί σε συνθήκες ανοιχτού χώρου προετοιμάζοντας την κάθοδο του στο αργολικό θέατρο (8 και 9 Ιουλίου ) με την «Ορέστεια» του Αισχύλου. 

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Ελληνικού Φεστιβάλ με την εταιρεία "Λυκόφως" του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά ): Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Πολύδωρος Βογιατζής, Στεφανία Γουλιώτη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Σύρμω Κεκέ, Νίκος Κουρής, Χριστίνα Μαξούρη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δημήτρης Παπανικολάους, Άλκηστις Πουλοπούλου, Νίκος Ψαρρά. Ύβρις, Εκδίκηση κι ανάγκη απόδοσης Δικαιοσύνης από το 458 π.Χ….στο σήμερα. 

Στη μοναδική σωζόμενη τριλογία ("Αγαμέμνων"- "Χοηφόροι" - "Ευμενίδες" ) της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, ο Αισχύλος διαλέγει ως πλαίσιο του μεγάλου ανθρωπολογικού του στοχασμού τον διπλό φόνο του Αγαμέμνονα (από την Κλυταιμνήστρα ) και της Κλυταιμνήστρας (από τον Ορέστη ).

www.athinorama.gr/Μαρία Κρύου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...