Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Το θέατρο Βασιλάκου «περνάει» στον Στάθη Λιβαθινό

Άρτι αφιχθέντες από τη Χιλή, όπου συμμετείχαν –μαζί με τους Άλβις Ερμάνις, Βιμ Βαντεκέιμπους, Λέμι Πονιφάσιο, τη βερολινέζικη Volksbühne και τους Rimini Protokoll- στο φεστιβάλ Santiago a Mil, εγκαινιάζοντας με την κοσμογυρισμένη πλέον «Ιλιάδα» ένα από τα μεγαλύτερα καινούρια θέατρα του Σαντιάγκο, το 800 θέσεων θέατρο Corpartes, αποκτούν για πρώτη φορά μια κοινή μόνιμη θεατρική στέγη στην Αθήνα.


Με ένα χρονικό ορίζοντα τριετίας, ο Στάθης Λιβαθινός και η Γιολάντα Μαρκοπούλου αναλαμβάνουν τη διεύθυνση του θεάτρου Βασιλάκου. 


«Είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε περί έργων, παραστάσεων και ρεπερτορίου» μας λέει η πρώτη και ο Στάθης Λιβαθινός συμπληρώνει: «Η Γιολάντα αφήνει με βαριά καρδιά το χώρο της ομάδας της, το Συνεργείο. Νιώσαμε, όμως, κι οι δυο μας ότι είναι καλό να μαζευτεί η ενέργεια σε έναν κοινό τόπο, στον οποίο θα κάνουμε πράξη τη φιλοσοφία μας για το θέατρο. Για την ώρα έχουμε να ρίξουμε πολύ δουλειά στο θέατρο. Ο προηγούμενος διαχειριστής άφησε το χώρο με πολλές φθορές –επείγει, λοιπόν, η συντήρησή του κι έπειτα θα δούμε τα υπόλοιπα». 

Για την ώρα, η «Ιλιάδα» ετοιμάζεται να συνεχίσει το ταξίδι της για το Σιμπίου της Ρουμανίας και ο ίδιος ο Λιβαθινός ανοίγει, την επόμενη εβδομάδα, το πρόγραμμα «Θέατρο στο Μέγαρο Μουσικής» με το «Γάμο του Φίγκαρο».

www.athinorama.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...