Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

«Ο Βουβός Σερβιτόρος» μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη

Η μαύρη κωμωδία του Χάρολντ Πίντερ με Συσσοβίτη και Χρανιώτη ανεβαίνει από 6 Μαρτίου στο Αριστοτέλειον.
Αν μη τι άλλο, επιτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί η πρώτη σύμπραξη επί σκηνής του Αλέκου Συσσοβίτη και του Γιώργου Χρανιώτη, δεδομένης της παράτασης που έλαβε η παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούν στο Θέατρο Faust.

Όπως έγινε γνωστό, το έργο του Χάρολντ Πίντερ, «Ο Βουβός Σερβιτόρος», αποφασίστηκε να παραταθεί μέχρι και την 1η Μαρτίου, λόγω αυξημένης ζήτησης του κοινού, ενώ μετά το πέρας των παραστάσεών του στην Αθήνα, θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα παρουσιαστεί από 6 Μαρτίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Αριστοτέλειον.

«Ο Βουβός Σερβιτόρος» είναι μία μαύρη κωμωδία που αφορά δύο άνδρες, τον Μπεν και τον Γκας, οι οποίοι είναι κλεισμένοι σε ένα υπόγειο και περιμένουν με αγωνία να ανοίξει η πόρτα. Όποιος περάσει το κατώφλι της πρέπει να πεθάνει. Είναι επαγγελματίες εκτελεστές και συνεργάτες από τα παλιά, με κοινές εμπειρίες και ενοχές. Ξαφνικά, μια φωνή τους βομβαρδίζει με εντολές στις οποίες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν. Κάποιος παίζει με τα ήδη σπασμένα νεύρα τους. Όταν η πόρτα τελικά ανοίξει, θα βρεθούν και οι δύο -ο καθένας για τους δικούς του λόγους- αντιμέτωποι με την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους.

Τη μετάφραση του έργου υπογράφει η Χριστίνα Μπάμπου – Παγκουρέλη και τη σκηνοθεσία ο Άρης Τρουπάκης. Τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς έχει επιμεληθεί ο Θοδωρής Χρυσικός. Τη μουσική έχει συνθέσει ο Αντώνης Μοσχούτης.


www.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...