Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

''Ο ηθοποιός και τα εργαλεία του'': θεατρικό σεμινάριο για νέους ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών, με την ηθοποιό Ναταλία Στυλιανού

Για την σύνθεση ενός ρόλου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σχέση και η ετοιμότητα του ηθοποιού με το υλικό που καλείται να φέρει κάθε φορά. 

Άρα αρχικά η κατανόηση του.

α)Το υλικό δεν θα πρέπει να είναι κάτι ξένο από μένα αλλά εγώ μέσα σε συγκεκριμένες προτεινόμενες συνθήκες.

β)Η σωματοποίηση του υλικού μέσα από την ουσιαστική χρήση του αυτοσχεδιασμού.
γ)Η προετοιμασία του ηθοποιού (σώμα, φωνή, φαντασία) έτσι ώστε να συναντηθεί με το εκάστοτε υλικό.Μέσα από το σεμινάριο που θα λειτουργήσει ως ένα σταθερό πεντάωρο μάθημα μια 
φορά την εβδομάδα θα δουλέψουμε πρακτικά τα εργαλεία του ηθοποιού (φωνή, σώμα, φαντασία, αυτοσχεδιασμός) χρησιμοποιώντας διάφορες ασκήσεις τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό.


Υλικό αναφοράς: Ελληνική ποίηση

Κ. Α Ρούκ, Γ. Βαρβέρης 
Γ. Κοντός, Α. Εμπειρίκος
ΝΑΤΑΛΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
Απόφοιτη της σχολής Βεάκη το 1995. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες : Ε.Πίττα, Π.Οικονομοπούλου, Ε.Θεωδόρου, Δ.Οικονόμου, Μ.Λ.Παπαδοπούλου, Λ.Μελεμέ, Β.Νικολαίδη, Μ.Λυμπεροπούλου, Κ.Αρβανιτάκη, Β.Αρδίτη, Θ.Αμπαζή, Κ.Ευαγγελάτου, Ν.Καμτσή, Ο.Τάτση, Ν.Γκεσούλη,Φ.Τζανετοπούλου, Ι.Παπαλωματά. Από το 2001 μέχρι το 2007 υπήρξε μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου με σκηνοθέτη τον Στ.Λιβαθινό. Έχει εργαστεί ως Βοηθός Χορογράφου της Ε.Πίττα σε τρεις παραγωγές στην Επίδαυρο. Έχει παίξει στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Το 1996 πήρε το Κρατικό Βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για την ταινία Ο Οργασμός της Αγελάδας. Το 2010 και το 2012 πήρε το πρώτο βραβείο Χορογραφίας και Σκηνικής κίνησης στο Φεστιβάλ Κορίνθου για τις παραστάσεις Ηρακλείδαι του Ευριπίδη και Εθνικότητά Μου Το Χρώμα Του Ανέμου του M.Visniec, σε σκηνοθεσία του Ν.Γκεσούλη. 
Συνεργάτης του Δ.Οικονόμου στο Στούντιο Θεατρ-ώ-ον.
Από το 2010 αναλαμβάνει την επιμέλεια κίνησης - χορογραφία της Αφής της Φλόγας 
στην Τελετή Έναρξης του Κλασικού Μαραθωνίου Δρόμου.
Από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2013, εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youth in Action με θέμα Πως Αντιμετωπίζουν οι Νέοι την Οικονομική Κρίση ως υπεύθυνη, συντονίστρια και σκηνοθέτης της ελληνικής ομάδας νέων, με παραστάσεις στην Κορσική και στο Βερολίνο.
Διδάσκει υποκριτική στο Ωδείο Αθηνών και στούντιο της εταιρίας Ἕως-art.

Νοέμβριος 2014
ἝΩΣ-art: Πλάτωνος 5, Ακαδημία Πλάτωνος – Μεταξουργείο
Διάρκεια Σεμιναρίου: 20 ώρες (4 πεντάωρα μαθήματα)
Μέρες: Κυριακή 9 /16 /23 /30 Νοεμβρίου
Ωράριο: 11.00-16.00
Κόστος Συμμετοχής: €110
Αριθμός Συμμετοχών: Μέχρι 12 άτομα (μία θέση παραχωρείται δωρεάν σε ανέργους)
Πληροφορίες & Κρατήσεις Θέσεων: 6947629055

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ : eosart.seminars@gmail.com


https://www.facebook.com/pages/EOS-ART-Cultural-Organisation
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...