Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Θέατρο για μωρά ξανά στο «Πόρτα»

Η Ξένια Καλογεροπούλου ετοιμάζει την παράσταση «Άκου».
Ναι, μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά όντως, υπάρχει και βρεφικό θέατρο που απευθύνεται σε ηλικίες 1-3 ετών, στο οποίο οι επίτιμοι θεατές ακούν ήχους και μελωδίες και όχι κείμενο, μία λειτουργία που ταιριάζει στην ηλικία τους καθώς τους έλκουν οι μελωδικοί ήχοι. Αυτό ήταν κάτι που είχε διαπιστώσει και η Ξένια Καλογεροπούλου, δημιουργός δύο προηγούμενων βρεφικών παραστάσεων και η οποία τώρα παρουσιάζει το έργο «Άκου» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά και μουσική Κορνήλιου Σελαμσή. 
Main_kalogeropoyloy-dyo

«Μετά από τη χαρά που μας έδωσαν το «Έλα, έλα» και το «Πού είναι;» έπρεπε να βρούμε κάτι καινούριο και διαφορετικό που να ενδιαφέρει εξ’ ίσου το βρεφικό μας κοινό» σχολιάζει σχετικά με το έργο τους η Ξένια Καλογεροπούλου, η οποία και το εμπνεύστηκε.
 «Την ιδέα μου την έδωσαν δυο στιγμές από το “Πού είναι;”, στιγμές όπου τα μωρά έμεναν άφωνα και μαγεμένα ακούγοντας απλώς κάποιες νότες μουσικής ή κάποιους ήχους. Έτσι σκέφτηκα πως το επόμενο θέαμα θα έπρεπε να λέγεται «Άκου» και να βασίζεται σε ήχους και σε μουσική. Όπως παρακολουθούσαν τα μωρά την ανάγκη μιας ηρωίδας να πιάσει το φεγγάρι ή μιας άλλης να ξαναδεί τη μαμά της, τώρα το θέμα να είναι η ανάγκη ενός παιδιού να ξαναβρεί μια μελωδία που το μάγεψε φευγαλέα κι ύστερα χάθηκε». 
Η παράσταση θα παίζεται στο θέατρο Πόρτα με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Βουδούρη.
www.tospirto.net/Λενιώ Αλεξίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...