Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

«The Effect»: σε πανελλήνια πρώτη από τον Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη

Το βραβευμένο έργο της Λούσι Πρεμπλ θα παρουσιαστεί τη νέα σεζόν στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.
Στις 29 Ιουνίου ανέβασε το έργο «Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο» του Μαρσέλ Προυστ με τη συμμετοχή σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών στο θεατράκι του Μπάρι της Πάτρας, με αφορμή τον εορτασμό ενός έτους λειτουργίας της Δραματικής Σχολής του Δημοτικού Θεάτρου. 
Συνεχίζοντας, λοιπόν, την επιτυχημένη συνεργασία του με το ΔΗΠΕΘΕ και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του, Θοδωρή Αμπαζή, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει την κεντρική παραγωγή του οργανισμού για τον επόμενο χειμώνα.
Main_slider

Πρόκειται για το τρίτο πολύπρακτο θεατρικό της ήδη βραβευμένης Βρετανίδας συγγραφέως Λούσι Πρεμπλ, «The Effect», το οποίο θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο, σε πανελλήνια πρώτη στη χώρα μας, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.
Έκανε πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου το Νοέμβριο του 2012 και τιμήθηκε με το βραβείο για το καλύτερο έργο από τον Κύκλο Θεατρικών Κριτικών.
Πρόκειται για μια «νοσοκομειακή αισθηματική ιστορία», όπως έχει χαρακτηριστεί από τους κριτικούς, αστεία και συγκινητική, γραμμένη για τέσσερα πρόσωπα.
Περιστρέφεται γύρω από δύο νεαρούς, μία φοιτήτρια ψυχολογίας και έναν μποέμ Δον Ζουάν, που δέχονται να γίνουν πειραματόζωα στα χέρια δύο γιατρών για τη δοκιμή φαρμάκων. 
Ο Αντώνης Καρυστινός και η Άννα Μάσχα είναι δύο εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης, τα σκηνικά και το βίντεο της οποίας έχει επιμεληθεί ο Στάθης Μίτσιος.


Να σημειωθεί πως ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης θα σκηνοθετήσει από 15 έως 19 Οκτωβρίου το μουσικοθεατρικό έργο ορόσημο των αρχών του μεσοπολέμου «Η ιστορία του στρατιώτη» των Ιγκόρ Στραβίνσκι και Σαρλ Φερντινάντ Ραμύζ στο Θέατρο Πόρτα.

www.tospirto.net/Χριστίνα Φαραζή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...