Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

O Κωνσταντίνος Ρήγος θα σκηνοθετήσει την «Έντα Γκάμπλερ»

Ερμηνεύτρια του επώνυμου ρόλου χρίζει τη Δήμητρα Ματσούκα.
Με το αριστούργημα του Ερρίκου Ιψεν ο Κωνσταντίνος Ρήγος επιστρέφει στο δραματικό θέατρο. Δύο χρόνια μετά τα «Κόκκινα φανάρια» του Εθνικού θα δοκιμαστεί στο κλασικό δράμα του Νορβηγού συγγραφέα, έχοντας να καθοδηγήσει ένα δυναμικό θίασο. 
Main_img7898copy

Πρώτη έκπληξη το γεγονός ότι ως ερμηνεύτρια του επώνυμου ρόλου χρίζει τη Δήμητρα Ματσούκα. Η συνεργασία με την ηθοποιό βεβαίως δεν είναι καινούρια – αρκεί μόνο να θυμίσουμε τον φεστιβαλικό «Τιτανικό» αλλά και τα «Καινούργια ρούχα του βασιλιά» το 2009. Θα είναι λοιπόν εκείνη που θα υποδυθεί την επηρμένη και περιφρονητική, προς κάθε ταξικά κατώτερό της, αριστοκράτισσα Γκάμπλερ. 
Στη σύνθεση της ομάδας συνδράμουν ο Ακύλλας Καραζήσης, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Βασιλική Τρουφάκου και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ. Το έργο - που τελευταία φορά είδαμε να ανεβαίνει από το «Αμφι-θέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου - συμπυκνώνει την κατάπτωση της ξεπεσμένης αριστοκρατίας. 
Στο επίκεντρο της δράσης, η Εντα - κόρη του νεκρού πια στρατηγού Γκάμπλερ, καλομαθημένη αλλά άφραγκη, γνωστή για την ομορφιά όσο και την έπαρσή της. Με στόχο να συντηρήσει την κοινωνική αίγλη της αναζητά ένα σύζυγο αξιώσεων ακόμα κι αν γι’ αυτό χρειαστεί να απωθήσει τον φτωχό επιστήμονα με τον οποίο είναι ερωτευμένη...
Η παράσταση προγραμματίζεται για το δεύτερο μισό της χειμερινής σεζόν, χωρίς να ανακοινώνεται ακόμα το θέατρο που θα τη φιλοξενήσει.
www.tospirto.net/Στέλλα Χαραμή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...