Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ο «Θείος Βάνιας» στο Χορν

Θα παίξουν ο Γιάννης Βόγλης, ο Στέλιος Μάινας, η Αλεξία Καλτσίκη, η Ερση Μαλικένζου, η Μαρίνα Ψάλτη.

Ο «Θείος Βάνιας» του Αντον Τσέχωφ θα ανέβει τον Δεκέμβριο του 2014 στο θέατρο Δημήτρης Χορν με τον Γιάννη Φέρτη σε σκηνοθεσία της Λίλυς Μελεμέ. Τον θίασο, που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αποτελούν ο Γιάννης Βόγλης, ο Στέλιος Μάινας, η Αλεξία Καλτσίκη, η Ερση Μαλικένζου, η Μαρίνα Ψάλτη.





Το αριστούργημα του ρώσου δραματουργού θα εγκαινιάσει τη συνεργασία του «Χορν» με το νέο επιχειρηματικό ζευγάρι των Διονύση Παναγιωτάκη και Ελένης Κούρκουλα, σε μια παράσταση της οποίας την παραγωγή έχει αναλάβει ο Γιώργος Λυκιαρδόπουλος της Λυκόφως.


Ο Σταμάτης Φασουλής παραμένει καλλιτεχνικός διευθυντής, αφού άλλωστε με δική του παράσταση θα ξεκινήσει η προσεχής θεατρική σεζόν.

Συγκεκριμένα θα υποδυθεί τον δικηγόρο Κλάρενς Ντάροου στο έργο του Ντέιβιντ Γ. Ρίντελς «Ο δικηγόρος Ντάροου», για περιορισμένη αριθμό παραστάσεων: Πρόκειται για τον μονόλογο που ερμήνευσε, αποχαιρετώντας το Old Vic του Λονδίνου ο Κέβιν Σπέισι, μετά από τη δεκαετή του παραμονή στη θέση του διευθυντή.

Μετά και από αυτό, επιβεβαιώνεται η ανάληψη της ευθύνης και των υπόλοιπων έξι θεάτρων (Αποθήκη, Εμπορικόν, Κιβωτός, Λαμπέτη, Πειραιώς 260 και Χορν), της Ελληνικής Θεαμάτων από τους Παναγιωτάκη-Κούρκουλα, οι οποίοι είχαν ήδη αναλάβει επιχειρηματικά τις τρεις σκηνές του πρώην Μετοχικού Ταμείου Στρατού _Παλλάς, Αλίκη και Μικρό Παλλάς. 

Εκ πρώτης όψεως η μετάβαση της ΕΛΘΕΑ φαίνεται να γίνεται ομαλά, μετά την αποχώρηση της Αρχοντούλας Παπαπαναγιώτου από το τιμόνι. Πρόσωπα και σχήματα παραμένουν, στην πλειοψηφία, στις θέσεις τους. Ο χρόνος θα δείξει…


www.tovima.gr/Μυρτώ Λοβέρδου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...