Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Σιωπή φέτος στο Θεσσαλικό Θέατρο


Σε ανακοίνωση, σχετικά με τις θεατρικές παραστάσεις το Καλοκαίρι, το «Θεσσαλικό Θέατρο» Λάρισας αναφέρει τα εξής:

Το φετινό Καλοκαίρι το «Θεσσαλικό Θέατρο» δεν θα μπορέσει να ανεβάσει θεατρική παράσταση.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, αριθμ. 19  του Υπουργείου Εσωτερικών Γεν.Δ/ση Τοπικής  Αυτοδιοίκησης, απαγορεύεται να προσληφθεί προσωπικό από φορέα που είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α - Α΄ και Β΄ βαθμού, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου που θα αναλάβουν καθήκοντα οι νέες Δημοτικές Αρχές.

Δηλαδή, το θέατρο, δεν μπορεί να προσλάβει Ηθοποιούς, Σκηνοθέτη, Σκηνογράφο, Ενδυματολόγο, Μουσικό, Χορογράφο και άλλους έκτακτους συνεργάτες.


 Το φετινό Καλοκαίρι το «Θεσσαλικό Θέατρο» δεν θα μπορέσει να ανεβάσει θεατρική παράσταση.





Είναι η πρώτη φορά, στην 40χρονη ιστορία του, που το «Θεσσαλικό Θέατρο»  δεν θα παρουσιάσει έργο την καλοκαιρινή περίοδο.

Παρ΄όλο  που τα τελευταία χρόνια, έχει σχεδόν διακοπεί η επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, το «Θεσσαλικό Θέατρο», έχει καταφέρει με πολλές δυσκολίες, όχι μόνο να ανεβάζει καλοκαιρινές παραστάσεις, αλλά να δημιουργήσει και το θαυμάσιο «Θέατρο Αυλή» στο πίσω μέρος του Μύλου του Παππά.

Η προσπάθεια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Κώστα Τσιάνου είναι να λειτουργήσει οπωσδήποτε το «Θέατρο Αυλή» με άλλους εναλλακτικούς τρόπους.

Εδώ και καιρό γίνονται συνεννοήσεις με Λαρισαίους καλλιτέχνες ώστε να δημιουργηθεί ένα μικρό Φεστιβάλ με μουσικές, ποιητικές καλλιτεχνικές βραδιές που θα΄ χουν θεατρικό χαρακτήρα, καθώς και αφιερώματα σε σημαντικές προσωπικότητες του Λόγου και της Τέχνης.

Όταν λυθούν κάποια προβλήματα, θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα που, όπως ελπίζεται, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα προσφέρει όμορφα βράδια στο Λαρισαϊκό κοινό.


www.onlytheater.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...