Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Σεμινάριο υποκριτικής στο «Σύστημα» του Στανισλάφσκι

Για άλλη μια χρονιά, ο Ανδρέας Μανωλικάκης θα δώσει στην Αθήνα σεμινάριο υποκριτικής για το «Σύστημα» του Στανισλάφσκι και τη «Μέθοδο» του Actors Studio. Το «Σύστημα» του Στανισλάφσκι και η εξέλιξή του από τους Βαχτάνγκοφ, Στράσμπεργκ, Καζάν, και άλλους, μαθαίνει στον ηθοποιό πώς να ανακαλύπτει το κείμενο και πώς να κάνει χρήση του προσωπικού του υλικού στην ερμηνεία του ρόλου, έτσι ώστε η συμπεριφορά του πάνω στη σκηνή να είναι δικαιολογημένη και όσα συμβαίνουν γύρω του να τον αφορούν προσωπικά -όχι όμως για να παίξει τον εαυτό του, αλλά μέσα από τον εαυτό του να ερμηνεύσει τον χαρακτήρα που έγραψε ο συγγραφέας του έργου.
Τα μαθήματα διαρκούν 110 ώρες και περιλαμβάνουν: Ασκήσεις Βασικής Εκπαίδευσης, Ανάλυση Κειμένου και Πρακτική Εφαρμογή πάνω σε σκηνές ή μονολόγους. Το σεμινάριο θα γίνει από 1 ως 24 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο της Σχολής Μωραΐτη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς και σπουδαστές Δραματικών Σχολών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν στο τηλέφωνο 6942-514609 μέχρι και τις 30 Μαΐου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.Ο Ανδρέας Μανωλικάκης είναι Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης, όπου διδάσκει σκηνοθεσία και υποκριτική. Είναι δια βίου μέλος του Actors Studio καθώς και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Έχει διδάξει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας και ανάλυσης κειμένου σε Νέα Υόρκη, Αθήνα, Βερολίνο και Παρίσι. Ως σκηνοθέτης και ηθοποιός εργάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη (στο Broadway, στο Actors Studio, στο Εθνικό Θέατρο του Ανατολικού Παρισιού, και αλλού).
Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και κάτοχος διπλώματος Maitrise de Theatre από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού VIII Vincennes. Έχει επίσης κάνει σπουδές στην Ecole Internationale de Mimodrame de Paris Marcel Marceau.
Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βιβλίο Βαχτάνγκοφ, Μαθήματα Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής του Νικολάι Γκόρτσακοφ, το οποίο εκδόθηκε στην Αθήνα, το 1997.

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης συμπεριλαμβάνεται στα βιογραφικά αρχεία του Marquis Who’s Who για την συνεισφορά του στο χώρο της εκπαίδευσης.
*Έλεν Μπέρστιν (πρόεδρος του Actors Studio, ηθοποιός βραβευμένη με Όσκαρ, Τόνι και Έμμυ): «Ο Ανδρέας Μανωλικάκης κατανοεί τη δουλειά του Στανισλάφσκι και του Βαχτάνγκοφ καλύτερα από κάθε δάσκαλο ή αναλυτή από την εποχή που ο Λι Στράσμπεργκ δίδασκε στο Actors Studio.»
*Άρθουρ Πεν (πρώην Πρόεδρος του Actors Studio, Σκηνοθέτης βραβευμένος με Τόνι, τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ): «Θεωρώ τον Ανδρέα Μανωλικάκη ένα από τα πιο οξυδερκή και προικισμένα μέλη του Actors Studio».

www.protagon.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...